Máris itt az év meccse a PL-ben?

498499009
Chelsea's Serbian midfielder Nemanja Matic (C) scores his team's fourth goal during the English Premier League football match between Everton and Chelsea at Goodison Park in Liverpool, northwest England on August 30, 2014. AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications
Vágólapra másolva!
A Chelsea elképesztően nagy meccsen győzte le Liverpoolban az Evertont. A londoniak a 3. percben már 2-0-ra vezettek, és tulajdonképpen végig uralták a játékot, de az Everton elszánt játéka is kellett ahhoz, hogy már a második fordulóban meglegyen az első jelölt az Év Meccse-díjra. 

Premier League, 2. forduló - további eredmények
Everton-Chelsea 3-6 (1-2) G: Mirallas 45., Naismith 69., Eto'o 76. ill. D. Costa 1., 90., Ivanovics 3., Coleman (öngól)64., Matic 74., Ramires 77.

Alig néhány másodperc telt el az Everton-Chelsea-ből, amikor a londoniak két nyári szerzeménye összehozta az első gólt: Cesc Fabregas (kicsit lesgyanús) passzát Diego Costa pofozta be. Másfél perccel később már kettővel ment a Chelsea, ez az akció is Diego Costától indult, Ramires bepasszát Braniszlav Ivanovics vágta a kapuba.

Az első félidő utolsó pillanataiban szépített az Everton, Kevin Mirallas tökéletesen érkezett Coleman beadására, és szép mozdulattal bólintott a Chelsea kapujába. A londoniak a 67. percben növelték újra kétgólosra az előnyüket, a gólpasszos Coleman sodorta a saját kapujába a labdát, de egy perccel később már újra csak egy gól volt a Chelsea előnye: Naismith passzolta be McGeady ütempasszát.

És csak nem akartak leállni a csapatok. Öt perccel később Matic okos lövésével 4-2 volt a Chelsea-nek, de megint csak egy percig: a nem sokkal korábban beálló Samuel Eto’o hozta vissza a meccsbe az Evertont. Azonban ez sem tartott sokáig, egy perccel később megint a Chelsea következett, Ramires lőtte az ötödiket.

Itt megállt a gólgyártás, a 90. percre még jutott egy Diego Costa-gól, de a félidő közepének izgalmai elmaradtak. A hajrában beállt az Evertonba Muhamed Besic.

Maticé az egyik legszebb gól Forrás: AFP/Lindsey Parnaby