Doll: Kivívtuk Mourinho tiszteletét

Budapest, 2014. augusztus 10.
Élőkép a Ferencvárosi Torna Club (FTC) új stadionja, a Groupama Aréna ünnepélyes megnyitóján, Budapesten 2014. augusztus 10-én.
MTI Fotó: Beliczay László
Budapest, 2014. augusztus 10. Élőkép a Ferencvárosi Torna Club (FTC) új stadionja, a Groupama Aréna ünnepélyes megnyitóján, Budapesten 2014. augusztus 10-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A Chelsea ellen 2-1-re elveszített stadionavató meccs után Thomas Doll és Gyömbér Gábor is egyetértett abban, hogy a támadóharmadban kell labdabiztosabbnak lennie a Ferencvárosnak.

„Nagyon sok stadionban játszottam és dolgoztam már, de ez egy különleges alkalom nekem is. Annak ellenére, hogy 2-1-re kikaptunk a világ egyik legjobb csapatától, szerintem minden szurkoló elégedetten mehetett haza” – kezdte a sajtótájékoztatót Thomas Doll.

„Ma elég jól és pimaszul fociztunk, a bajnokságba is ezt a formát kellene átmentenünk. Tíz perccel a vége előtt, a második Chelsea-gól után Mourinho mutatta a játékosainak, hogy átállnak az ötvédős rendszerre, ez is azt jelentette, hogy meg akarják nyerni a meccset, nekünk pedig sikerült egy kis tiszteletet kivívnunk az előtte való 80 perc alatt” – mondta a német szakember.

Doll három belső védővel és két szélsővel küldte fel a csapatát, szerinte elképzelhető, hogy a bajnokságban is beveti majd ezt a rendszert, mindenesetre örült annak, hogy jól működött ez a szisztéma, és bővült ezzel a csapat taktikai repertoárja.

Drogba a három belső védő között is lövőhelyzetbe került Forrás: MTI/Beliczay László

A Ferencváros vezetőedzője szerint mindenképp javulni kell a csapatnak abban, hogy a 16-os környékén pontosabbak legyenek. „Tudnunk kell megtartani a labdát, de nemcsak a mi térfelünkön, hanem az ellenfél térfelén is. Helyzeteket kell teremtenünk vagy akár szabadrúgásokat kiharcolni. Az utolsó passz a legfontosabb, és ebben van hova fejlődnünk. Ma is volt néhány olyan szituáció, amikor belsővel kellett volna a végén passzolni, de mi külsővel passzoltunk, vagy az ellenfél védője előtt kellett volna átpasszolni a labdát, de mi mögötte passzoltuk.”

Egyetértett vele a csapatkapitány Gyömbér Gábor is, aki az Origo kérdésére elmondta, hogy vasárnap este egy kis ízelítőt kaptak a profi futballból. „Rengeteget mozognak a Chelsea játékosai, minden egyes alkalommal három-négy lehetősége is van hova passzolni a labdát annak, akinél éppen van. Ennek is köszönhető az, hogy szinte soha nem adnak el egy labdát sem, nekünk ebben kell sokat fejlődnünk. Hátul már jók vagyunk, de a támadóharmadban sem szabad ennyi labdát elveszítenünk.”

Gyömbér tudja, hogy még nem lesz a bajnokikon ennyi szurkoló Forrás: MTI/Beliczay László

Gyömbér szerint a bajnoki meccseken egyelőre nem lesz annyi néző, mint amennyi a Chelsea ellen volt (20 700). „A Puskás Stadionban messze voltak a szurkolók a pályától, ám ez az új stadionunkban máshogy van. Annyira közel ülnek hozzánk, hogy a holtpontokon át tudják majd lendíteni a csapatot. Biztos, hogy a bajnokikon még nem lesznek ennyien, de bízom abban, hogy egyre többen jönnek majd ki. Ehhez persze az kell, hogy ne úgy játszanunk, mint legutóbb a Pápa ellen.”