Vágólapra másolva!

Fellebbez a Fradi az UEFA-nál

Az európai szövetség egy zárt kapus meccsre és 50 ezer euróra büntette a Ferencvárost a Rijeka elleni Európa Liga-selejtezőn tapasztalt rasszista megnyilvánulásokért.

A hírt az FTC Kommunikációs Igazgatósága megerősítette az Origónak.

"A klub természetesen minden jogi lehetőséget és egyéb, rendelkezésre álló eszközt megragad arra, hogy bebizonyítsa, évek óta küzd a kirekesztés, a rasszizmus ellen; nem rasszista, nem kirekesztő, éppen ellenkezőleg" - írta az Origónak a Kommunikációs Igazgatóság.

A közlemény ezután a kirekesztés elleni kampány videójára hivatkozik, melyet a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díjjal tüntetett ki, majd újabb, hasonló tartalmú videó követte.

Sőt idén nyáron "újabb videóval jeleztük, hogy mennyire komolyan gondoljuk a kirekesztés elleni küzdelmet"; ebben a klipben Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Thomas Doll, Gyömbér Gábor és Somalia is szerepel.

"A friss ügyben a klub részletes indoklást kér az UEFA-tól, ezt követően pedig egy személyes meghallgatást szeptemberre, ahol Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója és nemzetközi sportjogászok fogják képviselni a Ferencvárost. Itt részletesen bemutatjuk, kik vagyunk, milyen küzdelmet folytattunk és vívunk a kirekesztés ellen, bemutatjuk a kampányokat, az elért eredményeket, beszámolunk arról, milyen egyéb lépéseket tettünk, s melyekre készülünk. Igyekszünk meggyőzni az UEFA-t, hogy tévesen ítéli meg a klubot" - zárja sorait a Kommunikációs Igazgatóság.

Az UEFA ugyanakkor már az előző EL-selejtezőkör után is megbüntette a Fradit: a máltai Sliema Wanderers elleni rasszista megnyilvánulások 20 ezer eurót és szektorbezárást értek.