Visszavonul Howard Webb

Nigel de Jong, a hollandok játékosa mellbe rúgta Xabi Alonsót, a spanyolok középpályását
Netherlands' midfielder Nigel de Jong (R) fouls Spain's midfielder Xabi Alonso (C) with a kick to the stomach as Netherlands' midfielder Mark van Bommel (L) looks on during the 2010 World Cup football final between the Netherlands and Spain on July 11, 2010 at Soccer City stadium in Soweto, suburban Johannesburg. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Howard Webb, a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság döntőjének játékvezetője. A 43 éves bíró a jövőben az angol Professzionális Játékvezetői Testület technikai igazgatójaként dolgozik tovább.

Webb 2003-ban mutatkozott be a Premier League-ben, 2010-ben ő vezette az Internazionale-Bayern München Bajnokok Ligája-döntőt, amelyet 2-0-ra nyertek meg az olaszok. Szintén ebben az évben kapta meg a Spanyolország-Hollandia világbajnoki döntőt Dél-Afrikában, amely után sok bírálatot kapott, amiért nem állította ki a Xabi Alonsót mellbe talpaló Nigel de Jongot.

Forrás: AFP/Carl De Souza

Apja is játékvezető volt, az ő segítségével jutott be egy játékvezető-tanfolyamra. 1990-ben, tizenkilenc évesen vizsgázott, majd alsóbb osztályokban kezdte a bíráskodást. 1998-ban lett országos játékvezető, 2003-ban pedig már a Premier League bírójaként vezette első, bemutatkozó meccsét. Különleges rekord kötődik a nevéhez, az első öt Premier League-meccsén nem született gól.

A labdarúgás történelmével és statisztikáival foglalkozó IFFHS szerint 2008-ban Webb volt a világ 8. legjobb játékvezetője, 2011-ben Kassai Viktor mögött a 2. helyen végzett.

Howard Webb civilben rendőrnyomozó, a jövőben a Professzionális Játékvezetői Testület technikai igazgatójaként dolgozik majd.