A Loki is behódolt az MTK-nak

Budapest, 2014. augusztus 1.
Pölöskei Zsolt, az MTK (j) és Ferenczi János, a DVSC játékosa az OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott MTK Budapest - DVSC-TEVA mérkőzésen, a kispesti Bozsik József Stadionban 2014. augusztus 1-jén.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2014. augusztus 1. Pölöskei Zsolt, az MTK (j) és Ferenczi János, a DVSC játékosa az OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott MTK Budapest - DVSC-TEVA mérkőzésen, a kispesti Bozsik József Stadionban 2014. augusztus 1-jén. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az MTK egy hajrában szerzett góllal legyőzte a címvédő Debrecent a Bozsik Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának pénteki második mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
MTK Budapest - DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 1500 néző, v.: Iványi
MTK Budapest: Hegedüs L. - Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór - Bese, Vass Á., Kanta J., Pölöskei Zs., Horváth Zs. - Hrepka (Frank, 58.)
DVSC-TEVA: Poleksic - Lázár P., Morozov, Brkovic, Vadnai - Volas (Seydi, 74.), Tisza (Balogh N., 90.), Bódi, Ludánszki B., Se. Bouadla - Ferenczi J. (Nagy Z., 85.)
gólszerzők: Horváth Zs. (89.)
sárga lap: Morozov (43.)

Az első félidőben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, mindkét csapatnak voltak gólszerzési lehetőségei, de igazán nagy helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem.

A fordulás után annyit változott a mérkőzés képe, hogy valamivel az MTK futballozott veszélyesebben, és a mezőnyfölény - igaz, csak a hajrában, de - góllá érett, és mint később kiderült, a győzelmet jelentette Garami József együttesének.

A Debrecen két meccsen egy pontot szerzett, az MTK hibátlan Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az MTK két forduló után hat ponttal. és kapott gól nélkül áll, míg a bajnok Debrecennek csupán egy pontja van.

A fővárosi kék-fehérek csupán egy bajnokit veszítettek el hazai pályán az idén, az összes többin győzelmet arattak. Az új MTK-stadion építése miatt a Bozsik Stadionba kényszerülő együttes legutóbb május 17-én játszott bajnokit a kispesti pályán, és akkor 2-0-ra nyert a Honvéd ellen. A Debrecen 2010 májusa óta nem győzött az MTK vendégeként NB I-es mérkőzésen.