Vágólapra másolva!
Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága augusztus 5-i ülésén szankcionálta az Újpestet, a Nyíregyházát és a Videotont is. A legnagyobb szégyen a Dunaújvárost érte: a klub félmilliós büntetést fizet, mert hamis sportorvosi papírokkal trükközött a hétvégi fordulóban. 

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában három játáékost állítottak ki, Debreceni András (DVTK), Egerszegi Tamás (DVTK) és Raffaele Alcibiade (Bp. Honvéd) is egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A klubok közül a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) a legsújosabb büntetést a Videotonra és a Dunaújvárosra szabta ki.

A FEB a Videoton–Dunaújváros mérkőzéssel összefüggésben a Videoton FC-t 500.000 Ft megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató és egy másik nemzettel kapcsolatos trágár, kirekesztő bekiabálásai miatt. A kirekesztő rigmusok büntetési tétele 300.000 Ft-ról indul, de a Videoton FC szurkolói a mérkőzés egésze során, folyamatosan más, sporteseményre nem illő rigmusokat is kiabáltak, ezért lett magasabb a büntetés.

A FEB a Dunaújvárost hamisított sportorvosi engedély felhasználásának kísérlete miatt 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, Rowen Muscat lehet az ügyben érintett játékos.

Az Újpest FC-t 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolói megbotránkoztató bekiabálásai, pirotechnikai eszközök használata, valamint tárgyak játéktérre dobálása vétség elkövetése miatt.

A Nyíregyházát 300.000,- Ft pénzbüntetésben részesítette a FEB a hazai és vendég jegyárakra (ugyanazon kategóriájú, hasonló szektorba szóló hazai és vendégjegyek ára nem lehet különböző) vonatkozó szabályok be nem tartása miatt, továbbá szurkolói megbotránkoztató bekiabálásai és egy hazai szurkoló pályára rohanása miatt.

A Fegyelmi Bizottsága augusztus 5-i ülésének határozatai teljes egészében elérhetőek az MLSZ hivatalos oldalán.