Vágólapra másolva!
Szektorbezárással és pénzbírsággal büntette a Ferencvárost az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága, A Diósgyőr is csak korlátozott számban fogadhat majd szurkolókat a bolgár Liteksz Lovecs elleni visszavágón.

A Ferencváros hivatalos klubhonlapja szerint azért kapták a 20 ezer eurós (több mint hatmillió forintos) bírságot, mert szurkolóik nem megfelelően viselkedtek az Európa Liga-selejtező első fordulójának két mérkőzésén. A büntetés része az is, hogy a horvát Rijeka elleni második fordulós visszavágón - jövő csütörtökön - üresen kell hagyniuk a Puskás Ferenc Stadion N szektorát. Az UEFA egyebek mellett rasszista rigmusok kiabálása miatt rótta ki a büntetést.

A Ferencváros 1-0-s hátrányból várja a HNK Rijeka elleni párharc hazai visszavágóját.

Az már csütörtökön kiderült, hogy Diósgyőrt szintén szektorbezárással büntették szurkolóinak viselkedése miatt. Az UEFA fegyelmi bizottsága a szurkolók kirekesztő rigmusai miatt büntette a Diósgyőri VTK-t, amelyek az Európa Liga-selejtező első fordulójának két héttel ezelőtti meccsén hangzottak el a máltai Birkirkara elleni mérkőzésen.

A büntetés miatt a második fordulóban csak korlátozott számban tud szurkolókat fogadni a klub a bolgár Liteksz Lovecs elleni visszavágón, amelyet Nyíregyházán rendeznek majd.

A Diósgyőr kétgólos előnnyel várja az összecsapást, miután idegenben 2-0-ra legyőzte a bolgár csapatot.