Szalai Ádám Hoffenheimbe igazol

Szalai Adám, Schalke, BL, Bajnokok Ligája
Schalke's Adam Szalai (L) and Max Meyer during a training session of the German Bundesliga soccer club FC Schalke 04 in Doha, Qatar, 10 January 2014. Schalke 04 stays in Qatar until 13 January 2014 to prepare for the second half of the German Bundesliga. Photo: PETER KNEFFEL/dpa
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott támadónak nem maradt hely a Schalkéban, számos kérője közül 6 millió euróért végül úgy fest, a Hoffenheim vásárolja meg a csatárt. A Schalke kétmilliót bukott rajta, de bőségesen visszahozta, amikor az ő góljaival jutott a BL főtáblájára a gelsenkircheni csapat. 

A bild.de értesülései szerint Szalai Ádám a Hoffenheim játékosa lesz, a magyar válogatott csatár csütörtökön már az orvosi vizsgálatokon is átesett új klubjánál. A német sajtó korábban hírbe hozta az Eintracht Frankfurttal és a Werder Bremennel is, míg néhány nappal ezelőtt biztosnak tűnt, hogy a Hertha BSC-nél folytatja, de a Hoffenheim az utolsó pillanatban elhappolta a válogatott támadót a berliniek orra elől.

A Bild a Schalke menedzserére, Horst Heldtre hivatkozva azt is tudni véli, hogy a Hoffenheim csaknem 6 millió eurót fizet Szalaiért, akiért 2013-ban 8 milliót adott a Mainznak a Schalke. A magyar csatár 107 Bundesliga-bajnokin 28 gólnál jár, és Gelsenkirchenben is jól kezdett, Klaas-Jan Huntelaar sérülése miatt elsőszámú csatár lett a csapatnál, góljaival nagy része volt abban, hogy a Schalke bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Szalai elhagyja a Schalkét Forrás: AFP/Peter Kneffel

A holland támadó visszatérésével viszont egyre kevesebb lehetőséget kapott, nem is viselte túl jól a padozást, amikor beállt, rendre gyengén teljesített, és már télen szóba került, hogy távozik a klubtól. Most azért vált biztossá, hogy mennie kell, mert a Schalke nagyon közel van Eric-Maxim Choupo-Moting leigazolásához.