Vágólapra másolva!
Németország nagyon simán, 4-0-ra győzött Ausztria ellen az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság első elődöntőjében.

Ausztria az Eb első fordulójában könnyen verte 3-1-re a magyarokat, így érdekes volt megnézni, mire mennek a másik csoportban két győzelemmel és egy döntetlennel záró németek ellen. A meccs egy meg nem adott német góllal indult, Mukhtar hiába lőtt a kapuba, a bíró már korábban fújt, mert az osztrák kapus ütközött az egyik német játékossal.

A 10. percben a tornán korábban öt gólt szerző Selke rontott nagy ziccert, majd a német kapus, Schnitzler hozta a frászt a többiekre, amikor addig várt, amíg a rátámadó Grillitschet találta el a labdával - szerencséjére nem lett belőle gól. A 20. percben Selke megszerezte a hatodik gólját, Sendera beadása után fejelt a jobb sarokba az ötösről.

Sendera a gólpassz után maga is betalált még a szünet előtt, a 16-osnál passzolni akart, de egy védő belelépett, ő pedig felismerte a lehetőséget, és a visszapattanó labdát bezúdította. Az osztrákok próbálkoztak a második félidő elején, de az 58. percben Öztunali mindent eldöntött, előbb egy átlépős csellel megetette Lovricot, majd egy nem túl jó lövést küldött kapura, de most még ez is bement.

Tíz perccel később Öztunali beadása után Mukhtar lőtte a negyediket, így a németek nagyon simán léptek át az osztrákokon, akik kaput eltaláló lövés és szöglet nélkül zárták a meccset. A másik elődöntőben Portugália és Szerbia találkozik.