Vágólapra másolva!
A Ferencváros leigazolta a 77-szeres magyar válogatott középpályást, Gera Zoltánt.

A hír olyan szempontból nem jelent szenzációt, hogy már hetekkel korábban is lehetett hallani, hogy Gera nagy valószínűséggel hazatér. A 35 éves Gera Pécsett kezdett el futballozni, innen vitte el 2000-ben a Fradi, ahol gyorsan meghatározó játékos lett.

Az FTC-vel kétszer volt bajnok és kétszer kupagyőztes, majd 2004-ben leigazolt az angol West Bromwich Albion. A birminghami csapat karácsonykor még utolsó helyen állt, végül mégis sikerült bennmaradnia, és Gera, aki hat gólt szerzett, minden bajnokin pályára lépett.

A következő idényben azonban már nem úszta meg a WBA, de Gera a másodosztályban is maradt a klubbnál, amelytől végül 2008-ban igazolt a Fulhamhez. A Fulhammel érte el legnagyobb nemzetközi sikerét, amikor 2010-ben az Európa Liga döntőjében játszott, amelyet végül az Atlético Madrid nyert meg. Három éve visszatért a birminghami csapathoz, ahol több sérülés is hátráltatta az utóbbi években.

A magyar válogatottban 2002-ben mutatkozott meg, eddig 77 alkalommal lépett pályára, és 23 gólt szerzett. Az nem derült ki, Gera mennyi időre írt alá a Fradihoz.