Gera: Szaltózni fogok, nehogy öregnek nézzenek

Gera Zoltán magyar labdarúgó
Fulham's Hungarian midfielder Zoltan Gera celebrates scoring a penalty during their UEFA Europa League, round of 16, second leg football match against Juventus at Craven Cottage, London, England, on March 18, 2010. AFP PHOTO/Glyn Kirk
Vágólapra másolva!
Gera Zoltán visszatért egykori klubjához, a Ferencvároshoz. A 35 éves válogatott támadó bajnok szeretne lenni a zöld-fehérekkel.

"Örülök, hogy visszatértem a sikereim helyszínére, ahhoz a klubhoz, amellyel egy bajnoki címet és két kupagyőzelmet is szereztem. Az elmúlt fél-egy évben gondoltam rá, hogy mi lenne, ha visszatérnék, s bár voltak ajánlataim más országokból, Angliából is - igaz, csakhogy a másodosztályból -, de én úgy gondoltam, hogy számomra az a legjobb megoldás, ha hazatérek" - nyilatkozta a Fradi.hu-nak a 77-szeres válogatott játékos, akinek lejárt a szerződése a West Bromnál, így ingyen igazolható volt.

Gerának hiányzott már az otthon, és a családjával megegyezett, hogy mindenki számára jó lesz, ha Angliából Magyarországra költöznek. "Remélem, a következő éveim jól fognak sikerülni. Hamar eltelt ez a tíz év, olyan, mintha tegnap mentem volna ki Angliába. Jól éreztem magam, nagyszerű időszaka volt ez az életmnek, mert oda kerülhettem ki, ahová álmomban sem gondoltam volna, hogy sikerül. Nagyszerű élveket tölthettem el mindkét csapatnál. A West Bromnál az első időszak nagyon jól sikerült, majd a Fulhamnál egy különleges sikert értem el a klubbal" - folytatta Gera, aki a londoniakkal 2010-ben Európa Liga-döntőt játszott az Atlético Madrid ellen Hamburgban. A végén a spanyolok örülhettek, de Gera a sorozat egyik legjobb és leggólerősebb focistája volt.

Később visszatért Birminghambe: "A visszatérésem a West Bromba álomszerűen indult. De mindenhol nagyon jól éreztetem magam, kedveltek a szurkolók, jó kapcsolatban voltam velük és a klub dolgozóival is, ezt itt is szeretném megerősíteni."

Forrás: AFP/Glyn Kirk

Korábban arról volt szó, hogy az orvosok nem javasolják neki az akrobatikus gólörömöt, Gera mégis szeretne így kedveskedni a rajongóinak. "Régen szaltóztam, de ha gólt rúgok, ismét fogok szaltózni egyet, nehogy azt higgyék, öreg vagyok. Persze, az a legfontosabb, hogy visszanyerjen az erőmet, a formámat, és végigjátsszam a szezont. Szeretnék hasznára lenni a csapatnak. Motivált vagyok, szeretnék újra bizonytani és jól játszani. Úgy látom, nagyszerű edzője van a csapatnak, egy profi német szakember (Thomas Doll), a játékosokkal is jó kapcsolatot sikerült kialakítanom. A legfőbb cél, hogy bajnokságot nyerjünk, de ezt nem adják ingyen. Van egy gyönyörű stadionunk, remélem, ez is a klub hasznára fog válni, remélem, olyan katlan lesz ez, ahová az ellenfelek talán félve jönnek."