Vágólapra másolva!
A német válogatott szövetségi kapitánya még mindig nem tért magához a vb-győzelem után, de azt már tudja, mi a legszebb emléke a tornáról. És nagyon szeretné végre visszanézni Götze gólját.

Joachim Löw, a német fociválogatott szövetségi kapitánya számára az volt a vasárnap véget ért világbajnokság legszebb pillanata, amikor az elődöntőben 7-1-re megverték a házigazda brazilokat, és a repülőtérre, majd a hotelbe vezető úton a hazai szurkolók megtapsolták őket - mondta a Bild nevű német lapnak.

"A brazilok kint álltak az utcákon, és megtapsoltak minket annak ellenére, hogy a csapatuk történelmi vereséget szenvedett tőlünk. Ezrek ünnepeltek minket, számomra ez volt a legcsodálatosabb érzés a tornán. Ezt sohasem fogom elfelejteni" - mesélte Joachim Löw.

A kapitány saját bevallása szerint még mindig a siker feldolgozásának szakaszában jár. "Még időre van szükségem ahhoz, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok. Hogy mit is jelent ez a diadal a jövőre nézve? Mit jelent a német futballnak? És mit jelent nekem?". "Egyvalami azonban biztos: világbajnoknak lenni jó érzés" - tette hozzá.

A Löw vezette német válogatott hosszabbítás után nyert 1-0-ra Argentína ellen a brazíliai vb döntőjében. A győztes gólt Mario Götze szerezte, és Löw elárulta, hogy a találatot még egyetlenegyszer sem tudta visszanézni. "Ezt a 113. percet újra meg kell néznem - és egyszerűen kiélvezni" - mondta a német kapitány.