Elkerülné a vb utáni gyenge rajtot a Bayern

Pep Guardiola, Bayern München, foci, labdarúgás
Bayern Munich's Spanish head coach Pep Guardiola is pictured prior to a friendly football match titled "Traumspiel" (dream match) of the "Red Baroons" fan club vs German first division Bundesliga club Bayern Muenchen on July 18, 2014 in Memmingen, southern Germany. AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN
Vágólapra másolva!
Pep Guardiola tisztában van azzal, hogy ha nem teljesít jól csapata, akkor könnyen meneszthetik a Bayern München kispadjáról. A bajorok a legutóbbi két futball-vb után gyenge bajnoki rajtot produkáltak, Matthias Sammer sportigazgató szerint ezt most nem szabad megengedni.

"Nincs itt semmi titok. Ha nem sikerül sikerre vinnem a csapatot, akkor jön egy következő edző" - jelentette ki Pep Guardiola, a Bayern München szakvezetője a klub Egyesült Államokbeli túrája előtt.

A spanyol tréner elismerte, hogy megvan benne az a félelem, amit az állása esetleges elvesztése miatt érez. A németek sportigazgatója, Matthias Sammer egy statisztikából adódó félelmének adott hangot, az egykori klasszis azt mondta, a 2006-os és a 2010-es világbajnokság utáni szezont a csapat gyengén kezdte, ezt azonban most nem engedheti meg magának.

Guardiola már az új szezonra készül Forrás: AFP/Günther Schiffmann

A 2006-2007-es szezonban a Bayern csak a 4. helyet szerezte meg, akkor az első tizenegy bajnoki közül mindössze ötöt nyert meg, két döntetlen mellett négyszer kikapott. Négy éve hasonlóan gyenge volt a rajt, az első tizenegy bajnokin négy győzelem és négy döntetlen mellett háromszor is vereséget szenvedtek a bajorok.

Guardiola annak nagyon örült, hogy csapatából hatan is tagjai lehettek a világbajnok német válogatottnak. "Boldog vagyok a vb-arany miatt, és nagy ajándék, hogy ehhez hat Bayern-játékos is hozzá tudott járulni" - mondta.

A német Tageszeitung már nyilvánosságra hozott egy felmérést, amely szerint a drukkerek a Bayernt tartják a Bajnokok Ligája egyértelmű favoritjának. Guardiola viszont tisztában van vele, ha nem felel meg az elvárásoknak, megválhatnak tőle. "Azért vagyok itt, hogy a tudásom szerint a legjobbat hozzam ki a csapatból. Úgy, mint annak idején a Barcelonából" - nyilatkozta.