Vágólapra másolva!
A Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy Antonio Conte edző elhagyja a klubot, amellyel 2011 óta három bajnoki címet is nyert. Utódja Massimiliano Allegri vagy Roberto Mancini lehet.

Antonio Contét 2011-ben nevezték ki a torinói klub élére, szerződése, amelyet idén májusban írt alá, 2015-ig szólt. Ennek ellenére a csapattal három bajnoki címet szerző edző úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a közös munkát a klubbal, amelynek tizenhárom éven keresztül (1991-2004) játékosa is volt.

A La Gazzetta dello Sport cikke szerint a háttérben az áll, hogy a klubvezetés nemhogy nem kívánta megerősíteni a Juventus keretét, de még a csapat néhány kulcsjátékosát is eladná.

A legfrissebb hírek például arról szóltak, hogy Arturo Vidal, a csapat egyik kulcsembere még a nyáron a Manchester Unitedhez távozhat. Az is közismert volt, hogy Conte nagyon szerette volna megszerezni Alexis Sánchezt, ám ő néhány nappal ezelőtt végül az Arsenal játékosa lett.

Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Conte az elmúlt évben többször is jelezte, szeretne nagyobb beleszólást a klub átigazolási politikájába, ám kérése süket fülekre talált, szinte biztosan emiatt döntött végül úgy, hogy feláll a kispadról.

Antonio Conte 114 bajnoki meccsen irányította a Juventust, és ez idő alatt mindössze hét vereséget szenvedett a Serie A-ban.