Vágólapra másolva!
Luis Enrique, a Barcelona edzője volt az utolsó spanyol focista, aki 10-es mezben játszott a Real Madridban.

Enrique 1991 és 1996 között a Real Madridban, 1996 és 2004 között a Barcelonában játszott - az előbbi csapatban azóta sem focizott hazai játékos 10-esben.

Nyártól ugyanis a frissen szerződtetett vb-gólkirály, a kolumbiai James Rodriguez kapja a nagypresztízsű dresszt.

A Real Madrid hat évre igazolta le a 23 éves támadó középpályást az AS Monacótól, mintegy 80 millió euróért. "Hamesz" minden idők negyedik legdrágább játékosa lett Gareth Bale (100 millió euró, Tottenham-Real Madrid), Cristiano Ronaldo (94 millió, Manchester United-Real Madrid) és Neymar (86 millió, Santos-Barcelona) mögött.

Rodriguez Luis Suarezt szorította le a negyedik helyről, akit másfél hete szerződtetett 75 millió euróért a Barcelona a Liverpooltól.

Visszatérve a Real 10-eseihez: Luis Enrique után mintegy húsz év alatt kilenc külföldi játékos viselte a 10-es számot, köztük a holland Clarence Seedorf és Wesley Sneijder, a portugál Luis Figo, a brazil Robinho vagy épp a német Mesut Özil.

Ugyanakkor már Luis Enrique előtt is számos külföldi világsztár öltötte magára a legendás fehér 10-es mezt, így Puskás Ferenc, Günter Netzer, Robert Prosinecki vagy a román Gheorghe Hagi.