Vágólapra másolva!
Az AC Milan új edzője, Filippo Inzagi úgy döntött, hogy Tamás Krisztián, aki eddig a primaverában szerepelt, ezentúl a nagycsapattal készülhet. A 19 éves balhátvéd Mario Balotelliékkel utazhat majd az amerikai túrára, és közben a budapesti U19-es Eb-re is készül.

Tamás Krisztiánt az olaszok hazaengedték a primavera-csapatból, mivel ő az egyetlen, aki az olasz klubcsapat játékosai közül részt vehet a magyarországi U19-es Európa-bajnokságon. "A válogatottal együtt több mint negyvenöt meccs van a lábamban, de bírom a terhelést. Egyedül az angolok elleni találkozón kaptam görcsöt, de akkor a bajnokság vége miatt már nem voltam annyira edzésben. Úgyhogy nem lesz ezzel gond, bírni fogom az Eb-n is, már megszoktam a sorozatterhelést" - nyilatkozta az utanpotlassport.hu-nak a bal oldali védő.

A légiósnak jól jött, hogy Filippo Inzaghi lett a patinás klub új edzője. "Nagyon örültem a hírnek, hiszen Pippóval remek a kapcsolatunk. Mint embert és mint edzőt is nagyon megkedveltem. Bíztam benne, hogy így több esélyem lesz odaférni az első keretbe. Nemrég szólt, hogy július 9-én csatlakozzak a csapathoz."

Ezek után kérdéses, hogyan tud részt venni a július 19-31. közötti, magyarországi U19-es Eb-n, bár Tamás Krisztián biztos a dolgában. "Ezt még meg kell beszélnem Mészöly Gézával is. Biztos, hogy itt leszek az Eb-n, mert az is nagyon fontos számomra, de ekkora lehetőséget nem szabad kihagynom."

Forrás: Tamás Krisztián

Inzaghi már korábban elmondta Tamásnak, hogy mit gondol róla. "Többször is kijelentette már, hogy a Serie A-ba való játékos vagyok, készen állok a felnőtt futballra. Mindig segít abban, hogyan tudnék továbbfejlődni. Az egész csapat arra épült egyébként, hogy mi, szélső védők feljártunk támadni úgy, hogy közben hátul is megoldottuk a feladatunkat. Ehhez én rengeteget tudok futni, és gyors is vagyok. Ezeket a képességeimet mindig is kivételesnek tartotta."

A balhátvéd úgy véli, Inzaghi a személyisége miatt alkalmasabb Milan-edzőnek, mint Clarence Seedorf. "Sokkal jobban tud bánni a játékosokkal. Ahogy eddig értesültem, Inzaghi olaszokra szeretne építeni."

Közben Tamásést több másodosztályú klub is bejelentkezett. "A hír igaz, ezen kívül külföldről is volt érdeklődés. De egyelőre most a Milanban készülök, hiszen úgy néz ki, hogy az Eb után megyek az amerikai túrára is a csapattal, ahol például a Manchester City ellen is játszunk. Utána meglátjuk, mi lesz."

A magyar focista úgy érzi, ha a kispadon ülne a Milanban, az ugyanolyan jó lehetőség, mintha a Serie B-ben kezdő lenne. "Szerintem mindkettő remek lehetőség. Hiába ülnék a padon az élvonalban, mégiscsak topklubról beszélünk. Klasszisokkal készülhetnék együtt mindennap, ami szintén segítené a fejlődésemet. De a Serie B-nek is lenne előnye, hiszen ott is rengeteg tapasztalatot szerezhetek. Egyik megoldással sem lennék elégedetlen. Már az óriási dolog számomra, hogy a Milannal készülhetek."