Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Esélyes a továbbjutásra, hazai pályán játszik és jó csapata van. Így foglalják össze a magyar U19-es labdarúgó-válogatott erényeit az Európa-bajnoki csoportellenfelek szövetségi edzői.

Június 19-én tartották Felcsúton az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság sorsolását. Mészöly Géza csapata sorrendben Ausztriával, Portugáliával, majd Izraellel játszik a tornán. A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján olvasható az ellenfelek véleménye a csoportbeosztásról.

A portugál válogatott szövetségi edzője, Hélio Sousa dicsérte a magyarokat. "A magyarokkal többször is megmérkőztünk az utóbbi időben, és mindig szoros meccset játszottunk, nem kétséges, hogy Mészöly Géza kollégám csapata esélyes a továbbjutásra" - mondta Sousa. 2013-ban egy portugáliai négyes tornán 1-0-ra legyőztük a riválist, sőt meg is nyertük a viadalt. Tavaly ősszel Telkiben 3-3-as döntetlent játszott egymással a két válogatott.

Osztrák részről Andreas Heraf szövetségi edző is hasonló véleményen volt, mint Sousa. "Első ránézésre a portugál válogatott tűnik a csoport esélyesének, de a magyar csapat utóbbi időben elért eredményei is tiszteletet parancsolnak." - fogalmazott az osztrák szakember.

Az izraeli futball egyik legendája, Eli Ohana vezeti csapatát az U19-es Eb-re. Ohana két bajnoki címet nyert a Pisont Istvánnal felálló Beitar Jerusalemmel, és tavaly a szerbiai Vilotic-tornán vezette sikeresen az izraeli U19-es válogatottat (1-0) a magyarok ellen. Ohana véleménye szerint a magyarok a "felkészülési meccseken szállították sorra a győzelmeket, és az egymás elleni meccsünkön is láttam, hogy több nagyon tehetséges futballistával rendelkeznek."

Az U19-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott július 19-én Ausztria ellen kezdi meg a szereplését, 22-én Portugália, 25-én Ausztria ellen játszik. MIndhárom mérkőzés este hat órakor kezdődik.

Mindent egy helyen az Eb-ről