Vágólapra másolva!
42 év után tért vissza a spanyol élvonalba a Córdoba futballcsapata, amely a 93. percben szerezte a feljutást jelentő gólt a Las Palmas elleni párharc visszavágóján.

A párharc első meccse 0-0-ra végződött a Córdoba otthonában, így minden a Kanári-szigeteki visszavágón dőlt el. A gól nélküli első félidő után a 48. percben a korábbi Real Madrid-védő, Raúl Bravo hibázott nagyot, a Las Palmas akcióját pedig Apono fejezte be góllal.

A háromperces hosszabbítás második percében az ünneplésre készülő hazai drukkerek bemásztak a pályára, emiatt a bíró félbeszakította a meccset, amíg a szurkolókat sikerült visszaterelni a lelátóra. A közjáték megzavarta a Las Palmas-játékosokat, és a 93. percben jött a váratlan fordulat, Raúl Bravo gyenge lövését Barbosa nem bírta megfogni, a lecsorgót pedig a Chelsea-től kölcsönkapott Davilá bekotorta.

Az utolsó percek a mindent eldöntő góllal:

A meccs lefújása után a szurkolók újra a pályára özönlöttek, megkergették a bírói hármast, akiket a biztonságiak menekítettek ki.

A Córdoba ezzel csatlakozott a korábban már feljutó Deportivo La Corunához és Eibarhoz. A következő idényben így öt andalúz csapat - Córdoba, Sevilla, Málaga, Almería, Granada - szerepel majd a Primera Divisiónban.