Reggelig ünnepeltek Madridban

atletico - real madrid, BL döntő
Real Madrid players on board the team bus celebrate their UEFA Champions League final win with fans at Cibeles Square in Madrid on May 24, 2014 after the football match against Atletico Madrid held at the Luz stadium in Lisbon, Portugal. Real Madrid won 4-1. AFP PHOTO / CURTO DE LA TORRE
Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalig ünnepelték a szurkolók, és a Real Madrid játékosai a madridi Cibeles téren a csapat tizedik Bajnokok Ligája-győzelmét.

A buli csúcspontja az volt, amikor a lisszaboni döntő hőse, az egyenlítő gólt szerző Sergio Ramos felkötötte a klubsálat Cibeles istennő szobrára.

"Bajnokok!" - skandálta a több ezres tömeg órákon át. Már röviddel a lefújás után megtelt a spanyol főváros központjában található tér, amelyen a Real Madrid játékosai rendszeresen találkoznak a szurkolóikkal a kupagyőzelmek után.

Ezúttal hajnali hatkor érkeztek meg a focisták: a hazafelé vezető rövid repülőút után egyből a Bernabéu Stadionba vitték őket, s onnan egy nyitott tetejű busszal gurultak a szökőkúthoz.

"Itt az istenünk, Sergio Ramos" - ünnepelték a játékost a drukkerek, miközben a csapat megérkezett és felmutatta a trófeát.

Forrás: AFP/Curto De La Torre

"Mindenkinek köszönjük, aki Lisszabonban és Madridban biztatott bennünket. Sergio gólját ti szereztétek mindannyian. Óriásiak vagytok!" - mondta a téren felállított színpadról a Real csapatkapitánya, Iker Casillas.

A döntő 93. percéig az Atlético Madrid vezetett, ám Ramos fejesgóljával egyenlített a Real, amely a hosszabbításban még hármat lőtt. A Real Madrid tizenkét év után, története során tizedszer nyerte meg a legrangosabb európai sorozatot.

A BL-diadalt hivatalosan vasárnap este ünneplik majd meg a Bernabéu Stadionban.