Vágólapra másolva!
Megőrizte kétpontos előnyét a Manchester City a Liverpool előtt az angol labdarúgó-bajnokságban, miután hazai pályán 4-0-ra verte az Aston Villát. A spanyoloknál a Real Madrid a 85. percig vezetett Valladolidban, végül meg kellett elégednie az egy ponttal.

Az Aston Villa elleni fölényes győzelmével a Manchester City az angol bajnokság élére állt, és ha vasárnap hazai pályán pontot szerez a West Ham United ellen, vagy a második Liverpool nem nyer, akkor bajnok lesz. A Sunderland bebiztosította első osztályú tagságát azzal, hogy hazai pályán 2-0-ra nyert a sérült Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich ellen.

Gustavo Poyet együttese sokáig sereghajtó volt a Premier League-ben, azonban legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén begyűjtötte a három pontot - többek között a Chelsea és a Manchester United otthonában is győzni tudott - erre 2000 decembere óta nem volt példa a klub történetében. A Sunderland sikere egyben azt is jelenti, hogy a már búcsúzott Cardiff City és a Fulham mellett szinte biztos, hogy a Norwich City lesz a harmadik kieső.

Eredmények, Premier League:
Sunderland - West Bromwich Albion 2-0 (2-0)
gól: Colback (13.), Borini (31.)

Manchester City - Aston Villa 4-0 (0-0)
gól: Dzeko (64., 72.), Jovetic (89.), Y. Touré (91.)

Az élcsoport állása az utolsó forduló előtt:
1. Manchester City 83
2. Liverpool 81
3. Chelsea 79
4. Arsenal 76

* * *

A Real Madrid nagy meglepetésre csak 1-1-es döntetlent ért el a Valladolid vendégeként. Mindez azt jelenti, hogy ha a listavezető Atlético Madrid vasárnap a Primera División utolsó előtti fordulójában hazai pályán legyőzi a Málagát, akkor a Real Madrid legjobb esetben is csak ezüstérmes lehet. Amennyiben az Atlético győz, és a második Barcelona pontot veszít az Elche otthonában, akkor előbbi már vasárnap bajnok lesz.


Primera División:

Real Valladolid - Real Madrid 1-1 (0-1)
gól: Humberto Osorio (85.), illetve S. Ramos (35.)

Az élcsoport állása:
1. Atlético Madrid 88
2. Barcelona 85
3. Real Madrid 84