Méhraj támadt a serdülő focistákra Kocsordon

méhek az emberi testén
Vágólapra másolva!
Félbeszakadt a Kocsord-Nagykálló serdülő labdarúgó-mérkőzés a méhek sorozatos támadása miatt – írja a Szabolcs Oline.

„Hasonló esettel még soha nem találkoztam” – kereste a szavakat néhány nappal a történtek után az U16-os mérkőzés játékvezetője, Oláh Gusztáv.

"Nem emlékszem az előzményre, egyszer csak felgyorsultak az események. Először egy kocsordi mezőnyjátékos kéredzkedett le, jelezte nekem, hogy megcsípte egy méh. Egy perc után visszatért a pályára, közben felbukkant vagy harminc példányból álló méhraj. Fújt a szél, úgyhogy azzal a lendülettel el is tűnt. Pár perccel később két vendégjátékos panaszkodott csípésre, ők is elhagyták ideiglenesen a játékteret az engedélyemmel. Miközben ápolták őket, gólt szereztek a hazaiak. Utána szinte egyszerre szúrt meg újabb két vendéget, jobbnak láttam, ha félbeszakítom a játékot" - mondta Oláh Gusztáv.

A játékvezető megbeszélte a csapatvezetőkkel, hogy mindannyian bemennek az öltözőbe. „Kértem, hogy mosakodjanak meg, hátha folytatódhat a mérkőzés. Bő negyedóra múltán mentem ki a pályára, akkor már ott voltak a kocsordiak. A nagykállóiakat egyedül az edzőjük képviselte, aki közölte velem, hogy két játékost el kellett vinni a mátészalkai ügyeletre, mert allergiások a csípésre. A tréner jelezte, hogy nem látja biztosítottnak a feltételeket, ezért ők nem jönnek ki az öltözőből, mert fontosabb az egészség. Én próbáltam hatni rá, de hajthatatlan volt, ezért a pálya közepén hármat fújtam a sípba."