Vágólapra másolva!
Klubja, a Borussia Dortmund és német szövetség is megbünteti Kevin Grosskreutzot, aki az elvesztett kupadöntő után egy szálloda halljában vizelt.

Grosskreutz a Bayern ellen 2-0-ra elvesztett kupadöntő után reggel hatkor tért vissza kapatos állapotban a Hotel Berlinbe, ahol előbb könnyített magán a hallban, majd szóváltásba keveredett a vendégekkel, akik kihívták a rendőrséget.

A játékos azóta bocsánatot kért a tettéért, amit pillanatnyi rövidzárlattal magyarázott, hozzátéve, hogy nagyon csalódott volt a vereség miatt. Grosskreutznak van már a rovásán, pár héttel ezelőtt ugyanis szintén balhéba keveredett, akkor a Köln-drukkerek verbális támadására úgy reagált, hogy egyikükhöz hozzávágta az extra csípős kebabját, és a szurkolónak a szósz marni kezdte a szemét.

A védőként és középpályásként is használható, 25 éves játékos tagja Joachim Löw bő vb-keretének, éppen ezért a szövetségi kapitány elbeszélgetett vele, és kilátásba helyezte, a következő botrány után repül a csapatból.

Löw azt is elmondta, tudja, hogy Grosskreutz fiatal és heves vérmérsékletű, de a válogatott játékosok példaképnek számítanak, éppen ezért a pályán és azon kívül is megfelelően kell viselkedniük. A Dortmund a vizelés miatt 60 ezer euróra büntette a játékost, akinek ennek ellenére nincs veszélyben a vb-részvétele, még a német futball megmondóembere, Franz Beckanbauer is azt nyilatkozta, az incidens ellenére ki kell őt vinni Brazíliába.