Vágólapra másolva!
Az MTK Kispesten verte 2-0-ra a Honvédot az OTP Bank Liga 29. fordulójában. A Honvéd megszakítás nélkül a nyolcadik vereségét szenvedte el a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Bp. Honvéd - MTK Budapest 0-2 (0-0)
Bozsik Stadion, v.: Erdős
gól: Kanta (57., 62.)
Honvéd: Kemenes - Botka (King, 76.), Baráth, Ignjatovics, Alcibiade - Nagy G., Hidi, Vécsei - Job (Holander, 67.), Kapacina (Keita, 57.), Vernes
MTK: Hegedüs L. - Nagy T., Kálnoki Kis, Rodenbücher, Poór - Horváth Zs. (Hangya, 82.), Vass Á. (Pintér, 90.), Kanta J., Vukmir, Vass P. - Eppel (Bese, a szünetben)
sárga lap: Job (51.), Botka (64.), illetve Nagy T. (61.), Kálnoki Kis (81.)

Minden várakozáson aluli, lagymatag iram, erőtlen támadások, kevés helyzet jellemezte az első félidőt a két csapat csekély számú néző előtt rendezett mérkőzésén.

A szünet után sem sokat változott a találkozó képe, a különbséget leginkább az jelentette, hogy az MTK - egészen pontosan Kanta József - két gólt is rúgott. Az elsőt az 57. percben 20 méterről, amikor is szabadrúgásból bombázta a labdát a jobb felső sarokba, a másodikat pedig öt perccel később, ekkor egy gyors kontratámadás végén nyolc méterről vette be a hazaiak kapuját.

A Honvéd 2010 óta nem győzte le az MTK-t bajnokin, de ennél alighanem sokkal jobban fáj a szurkolóinak, hogy zsinórban nyolcadszor is kikapott.