Vágólapra másolva!
Az Arsenal labdarúgócsapata hódította el az angol FA-kupát, miután a szombati döntőben hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a Hull Cityt a londoni Wembley Stadionban.

Eredmény, FA-kupa, döntő:
Arsenal - Hull City 3-2 (1-2, 2-2, 2-2) - hosszabbítás után
Arsenal: Fabianski - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta, Ramsey - Cazorla (Rosicky, 106.), Özil (Wilshere, 106.), Podolski (Sanogo, 61.) - Giroud
Hull City: McGregor - Rosenior (Boyd, 102.), Chester, Davies, Bruce (McShane, 63.), Elmohamady - Livermore, Huddlestone, Meyler, Quinn (Aluko, 72.) - Fryatt
gól: Cazorla (17.), Koscielny (71.), Ramsey (109.), illetve Chester (4.), Davies (8.)


A Premier League-ben 16. helyen zárt Hull City a 8. percben már 2-0-ra vezetett James Chester és Curtis Davies révén, a félidő közepén azonban Santi Cazorla csodálatos szabadrúgásgóllal szépített.

Az Arsenal a 71. percben egyenlített Laurent Koscielnynek köszönhetően, s mivel több gól nem esett a rendes játékidőben, jöhetett a hosszabbítás. Ebben 19 perc elteltével Aaron Ramsey szerezte meg a sorsdöntő találatot.

A bajnokságban negyedik, s ezzel BL-indulást szerzett Arsenal legutóbb 2005-ben nyert valamelyik sorozatban - akkor is az FA-kupát nyerte meg -, azóta viszont nem kényeztette el a szurkolóit. Finálét is három éve játszhatott legutóbb, de a Ligakupa döntőjében alulmaradt a jóval esélytelenebb Birmingham Cityvel szemben.

Az Arsenal történetének tizenegyedik FA-kupa-sikerét aratta, a Hull City először jutott döntőbe a rangos sorozatban.