Simeone hibázott, de a balhéról hallgat

491655011 Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone (R) reacts during the UEFA Champions League Final Real Madrid vs Atletico de Madrid at Luz stadium in Lisbon, on May 24, 2014. Real Madrid won 4-1.   AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone (R) reacts during the UEFA Champions League Final Real Madrid vs Atletico de Madrid at Luz stadium in Lisbon, on May 24, 2014. Real Madrid won 4-1. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Ha mindent kiadtunk magunkból, nincs miért nyalogatni a sebeinket - értékelt Diego Simeone, az Atlético Madrid edzője, miután a csapata hosszabbításban elvesztette a Bajnokok Ligája döntőjét a Real Madrid ellen.

"Az egész meccset kell néznünk" - kezdte az értékelését Simeone. "A Madrid jobb volt a második félidőben, beszorított bennünket, képtelenek voltunk kijönni. Az ilyenek miatt gyönyörű a futball. Azt mondják, a győzelem a legfontosabb, de a támogatás, amit ma a szurkolóktól kaptunk, azt súgja, van itt más is."

"A játékosaimnak azt mondtam, azok után, hogy ilyen jól játszottak ma, emelt fővel kell távozniuk, lassan pedig gondolhatnak a következő idényre."

Egy kérdésre az argentin edző tagadta, hogy szomorú volna: "Nem szomorúság, hanem keserűség ez, mert nem értük el a célunkat. Bárcsak nyertünk volna, de túl tudom tenni magam azon, hogy nem sikerült. Az életben és a futballban az egyik nap megvan mindened, a következőben meg nincs semmid."

Diego Costa nem teljesen egészségesen került a kezdőbe, és már kilenc perc után le kellett cserélni. "Az én felelősségem, hogy játszattam, és nyilvánvalóan hibáztam. Nem volt olyan jó állapotban, mint egy nappal korábban. A csere előtt elkaptuk egymás tekintetét, és nem akartuk, hogy emberhátrányban kelljen játszani a meccs egy részét."

Simeone (szemben) ezer fokon égett a döntőben is Forrás: AFP/Gerard Julien

A tréner a hosszabbítás vége felé berohant a pályára, alig lehetett lecibálni onnan, amiért ki is állította a játékvezető. Erről ugyan nem nyilatkozott, de a csapattársak közösségi oldalon tett kijelentései szerint Raphael Varane, a Real védője mondott "valami randát" az ellenfélnek, ezért akart elégtételt venni Simeone.

Aki azonban már a jövőbe tekint: "A szurkolóknak egy ilyen idény után büszkének kell lenniük, egy másodpercig se szomorkodjanak. Ha mindent kiadtunk magunkból, kár nyalogatni a sebeket. Hétfőn elkezdünk készülni a következő idényre, átnézzük, ki érkezik, ki távozik, mik a lehetőségek."

"Ha elvégeztük a munkát a klub menedzsmentjével, nyaralunk egyet a családdal, megnézzük a vébét, aztán izgatottan nekikezdünk megint."