Vágólapra másolva!
A következő idényben is Antonio Conte irányítja majd a Juventus labdarúgócsapatát. 

A torinóiaknál különleges helyzetet teremtettek a vezetőedző utóbbi időben tett nyilatkozatai, melyek alapján elképzelhetőnek tűnt, hogy a szezon után máshol néz új kihívás elé.

Antonio Conte három év alatt három bajnoki címet szerzett a gárdával, ám a nemzetközi porondon elmaradt az igazán kiugró siker. Az edző és a klubvezetés között jelentkező feszültséget azonban nem a kupasikerek elmaradása okozta, hanem az, hogy a Juventus klubigazgatója, Beppe Marotta sokszor Conte kifejezett kérése ellenére adott el, vagy vett meg egy-egy játékost. Az edzőnek ebből lett elege, komolyabb beleszólást követelt magának a csapat átigazolási politikájába. Emiatt merült fel többször is, hogy esetleg Angliába távozik, ahol a menedzserek szabad kezet kapnak a játékospiacon, illetve hallani lehetett a Monaco érdeklődéséről is.

Ennek a bizonytalan helyzetnek vetett véget a klub hétfőn azzal, hogy hivatalos Twitter-oldalán bejelentette: Conte marad.

A Juventus hivatalos Twitter-oldalán jelentette be a hírt Forrás: juventusfcen

A Juventus vezetőségének döntése érthető, hiszen Conte vezetésével a csapat olasz rekordot jelentő 102 ponttal nyerte meg vasárnap a bajnokságot.