Vágólapra másolva!
Brendan Rodgers, a Liverpool edzője szerint véget ért a bajnoki címért folytatott versenyfutás azzal, hogy együttese hétfő este elképesztő módon, háromgólos előnyt bő tíz perc alatt leadva csak döntetlent játszott a Crystal Palace otthonában.

"Vége van, most már biztos vagyok benne, hogy a Manchester City lesz a bajnok" - nyilatkozta a nem mindennapi találkozót követően a szakember, akinek tanítványai, 11 perc alatt kaptak három gólt, és ezzel szinte biztosan eldőlt, hogy a szurkolók továbbra is csak álmodozhatnak a bajnoki címről. A Liverpool 1990-ben volt aranyérmes legutóbb.

"Hetvenöt percen keresztül kiválóan futballoztunk, de ezt követően hatalmas hibákat követtünk el, többet kellett volna birtokolnunk a labdát háromgólos előnyben" - tette hozzá Rodgers. A Liverpoollal a Premier League történetében másodszor fordult elő, hogy háromgólos előny birtokában sem tudott nyerni: 2000. augusztus 26-án a Southamptonnak sikerült a bravúros egyenlítés.

A Liverpool ezzel a döntetlennel ugyan a tabella élére ugrott, egy ponttal előzi meg a Manchester Cityt, ám már csak egy mérkőzése van hátra, míg a manchesterieknek kettő, ráadásul mindkettő hazai pályán, előbb az Aston Villa, majd a West Ham United ellen.