Vágólapra másolva!
A Benficának bőven megvoltak a helyzetei az Európa Liga-döntőben, ám gólra képtelen volt, még a büntetőpárbajban is alig talált be. Győzött a Sevilla, de vajon a Guttmann-átok miatt?

"Csak a sajtó sugallja, hogy el vagyunk átkozva" - közölte néhány napja Rodrigo, a Benfica spanyol légiósa. "A csapatból senki nem aggódik, nem hiszünk semmiféle hókuszpókuszban."

Talán szerdán késő este megváltozott Rodrigo álláspontja, miután a hosszabbításos 0-0 végén a portugál csapat 4-2-re elbukta a büntetőpárbajt. A Benfica a nyolcadik európai kupadöntőjét veszítette el, ezzel rekorder a kontinensen.

Ugyanakkor ezért nem a rontást okolhatja: rengeteg gólhelyzetet dolgozott ki, de Lima (kép) és társai mindent kihagytak, a meccs nagy részében pedig remekül védekezett a Sevilla. A büntetőknél aztán már valóban remegtek a benficás lábak, Cardozo és Rodrigo sem talált be - talán mégis nyomasztotta őket a Guttmann-átok?

Beto, a Sevilla két büntetőt kiütő portugál kapusa szerényen csak a szerencséről beszélt, no meg a jövőről: "Nem lehet megjósolni, mi fog történni a büntetőknél. Én ösztönösen vetődöm el, az utolsó pillanatban. Csak erős lábak kellenek ehhez. A miénk egy fiatal csapat, amely képes még fejlődni, és meg is benne az akarat ehhez. Még nincs sok tapasztalatunk, de a tehetség adott. Ezzel az örömmel a lábunkban, a fejünkben és a szívünkben erősebbek leszünk."

A Sevilla ezzel szemben háromból három kupadöntőt megnyert (rendre az EL-t), a spanyol csapatok pedig feljöttek másodiknak a kilenc EL/UEFA-sikernél járó olaszök mögé.