Vágólapra másolva!
Szerdán az FC Barcelona labdarúgócsapata hivatalosan is bemutatta új edzőjét, Luis Enriquét. A 44 éves szakvezető nem használt nagy szavakat, egy új, sikeres, támadófutballt játszó együttes építését ígérte, amelyben a fiataloknak is lesz helyük, ha érdemesek arra.

"Olyan edzőt kaptunk, aki ismeri a klubot, hiszen 1996 és 2004 között már futballozott itt, ismeri a játékstílusunkat, a filozófiánkat, és miután dolgozott a B csapatnál, ismeri az akadémiát is. Jó kezekben vagyunk" - mutatta be a jelenlévőknek az új szakvezetőt Andoni Zubizarreta sportigazgató.

Az AS Roma és a Celta Vigo korábbi edzője megköszönte a klubnak a bizalmat. "Ez egy különleges nap a számomra, korábban csak álmodtam arról, hogy egyszer a Barcelona edzője leszek. Mától fogva egy új, izgalmas Barca építése kezdődik meg" - vette át a szót Luis Enrique.

Az erősítésekről nem kívánt beszélni, de azt elmondta, minden ifjúsági játékos megkapja az esélyt a bizonyításra. "Az ajtó nyitva áll, be lehet bizonyítani, ha valaki ambiciózus és kész a feladatra."

A szakember nem kíván unalmas és lélektelen futballt látni, szeretné, ha a Barca továbbra is támadó focit játszana. "Együtt még erősebbek vagyunk" - adta ki a jelszót a jövőre nézve. "Hogy milyen lesz az új Barca? Támadófutballt fogunk játszani, mert ez vonzó a szurkolók számára.”

"Ne hasonlítsanak Guardiolához!" - kérte a sajtót, majd elmondta, nagyon boldog, hogy a csapat egyik legfontosabb játékosa, Neymar a Barcelonáé, és csodálattal adózott Lionel Messi klasszisa előtt is.

"Boldog vagyok, hogy a világ legjobb játékosa a csapatban van. Akartam, hogy maradjon, és szeretném, ha itt is fejezné be aktív pályafutását. Az előző szezonban nem volt olyan kimagasló a teljesítménye, mint korábban, de még mindig a csúcskategóriát jelenti. Remélhetőleg megtaláljuk a módját, hogy a legjobbját nyújthassa."