Vágólapra másolva!
A magyar U20-as fociválogatott - Pintér Attila szövetségi kapitánnyal a kispadon - 6-0-ra legyőzte Moldovát felkészülési meccsen, Nyíregyházán.

Felkészülési mérkőzés, eredmény:
Magyarország - Moldova 6-0 (2-0)
Magyarország: Banai Dávid - Angyal Zsolt (Botka Endre, 46.), Dulló Martin (Jagodics Bence, 62.), Kocsis Gergő (Zsirai Martin, 63.), Hangya Szilveszter (Csemer Gyula, 63.) - Pintér András (Cseke Benjámin, 56.), Holdampf Gergő, Márkvárt Dávid - Szécsi Márk (Novák Csanád, 63.), Berki István (Király Botond, 46.), Prosser Dániel (Bese Barnabás, 56.)
gól: Szécsi (16.), Prosser (33.), Márkvárt (57., 11-esből), Király (64.), Cseke (74.), Király (81.)

A magyar együttes a tavasz elején három összetartáson vett részt, a negyedik edzőtáborozás végén nemzetközi mérkőzésen is pályára lépett. Az ellenfél a nemrégiben megalakult moldáv U20-as válogatott volt, ez volt Moldova focitörténetének első U20-as nemzetközi meccse.

"A játékosok nagy alázattal tették a dolgukat, mindent maximális erőbedobással igyekeztek megvalósítani, amit kértünk tőlük" - idézte az MLSZ.hu Pintér Attilát. "Jól támadtunk vissza a labdavesztések után, megvoltak a labdakihozatalok, ezen a meccsen mindent viszontláthattunk tőlük, amit a mai futballban meg kell, hogy legyen egy csapatnál. Büszke vagyok a játékosokra, hiszen négy összetartást követően látványosan focizva, szép gólokat rúgva, fegyelmezetten játszottak, ismét bizonyítva, hogy hasznosak a rendszeres edzőtáborozások. A mérkőzés azt is megmutatta, hogy szép számmal vannak tehetségeink, csak fel kell őket építeni."