Vágólapra másolva!
Sírás, üvöltözés, kurvaanyázás - érdekes részleteket oszt meg egy spanyol újságíró angolul most megjelenő könyve José Mourinho és egykori madridi játékosai kapcsolatáról. A portugál edző rosszul viselte a kiszivárogtatásokat.

"Ez a legalávalóbb csapat, amit valaha irányítottam. A kurva anyátokat!" – szabad fordításban nagyjából ezt üvöltötte José Mourinho a játékosainak egy Barcelona elleni meccs után az öltözőben, amikor még a Real Madrid edzője volt – állítja egy, a portugál edzőről szóló, angolulmost megjelenő könyv.

A pletykák korábban is sejtetni engedték, hogy amikor Mourinho 2010 és 2013 között a Real Madridot irányította, kapcsolata a játékosaival nem mindig volt feszültségektől mentes. Az El Pais spanyol napilap elsimert sportújságírója, Diego Torres által írt The Special One – José Mourinho sötét oldala című új életrajzi könyvben leírtak megerősítik ezt.

A Times nevű angol napilapban közölt részlet szerint 2011 tavaszán Mourinhónak rögeszméjévé vált, hogy a csapatból valaki információkat szivárogtat ki a sajtónak. Április 16-án, több órával a Barcelona elleni bajnoki előtt a Marca nevű spanyol sportlap online kiadása - már sokadszor - pontosan leközölte a Real Madrid kezdőcsapatát.

Az 1-1-re végződő meccs lefújása után Mourinho dühében sírva nekiesett a játékosainak az öltözőben: "Árulók vagytok. Megkértelek benneteket, hogy senkivel se beszéljetek az összeállításról, de cserbenhagytatok. Ez mutatja, hogy nem az én oldalamon álltok" - tajtékzott a portugál, mielőtt a fent idézett, anyázós mondat elhangzott.

A játékosok közül többen megpróbáltak úgy tenni, mintha nem történt volna semmi, Iker Casillas, például, szó nélkül elindult a zuhanyzó felé, mire Mourinho falhoz vágott egy doboz energiaitalt, az szétdurrant, és tartalma a körülötte állókra fröccsent.

Cruyff: Mourinho a Chelsea-t is elveszítheti

José Mourinho az idei szezonban többször is nyíltan kritizálta a játékosait a sajtóban, legutóbb a PSG elleni 3-1-es BL-vereség után. Johan Cruyff, a Barcelona edzőlegendája a holland De Telegraafban megjelent cikkében azt írta, Mourinho ezzel a magatartásával jó úton halad afelé, hogy elveszítse a játékosai bizalmát. "Megint a régi nóta: ha jól mennek a dolgok, arról ő tehet, ha nem mennek jól, arról a játékosok. Láttam, hogyan veszítette el a Real Madrid öltözője feletti irányítást, most ugyanez történhet meg a Chelsea-nél." Cruyff szerint a Chelsea Mourinho véleményével ellentétben nem szorul rá egy 70 millió euróba kerülő támadó leigazolásra, és a portugál edző "kizárólag az eredményekkel foglalkozik, minden egyéb másodlagos, még az a sok klasszis játékos is, aki érte küzd a pályán. Ez olyan rövidtávú gondolkodásmód, amivel képtelen vagyok azonosulni."