Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Chelsea edzője az Atlético Madrid elleni BL-elődöntő visszavágója előtt támadásba lendült, és válaszolt azoknak, akik kritizálták a védekező felfogású stílusa miatt.

José Mourinhót rengeteg kritika érte az utóbbi napokban, a Chelsea portugál edzőjét amiatt támadták, hogy nagyon defenzív felfogásban küldte pályára csapatát az Atlético Madrid elleni BL-elődöntő első meccsén és a Liverpool elleni bajnokin.

Mourinho elérte a célját, Madridban nem kapott gólt a csapata, Liverpoolban pedig 2-0-ra győzött, amivel könnyen lehet, hogy kiénekelte a sajtot a bajnoki címre esélyes Vörösök szájából.

"A futball manapság tele van filozófusokkal, olyan emberekkel, akik sokkal jobban értenek hozzá, mint én. A realitás az, hogy ha egy csapat nem védekezik jól, akkor nem lesz esélye nyerni. Egy olyan csapat, amely nem lő sok gólt, bajban lehet, ha közben gólokat enged az ellenfélnek. Fontos, hogy egy csapaton belül meglegyen az egyensúly. Amikor az Atléticónál van a labda, védekeznünk kell, amikor nálunk, meg kell próbálnunk gólt lőni. Ez az a futball, amit ismerek. Ha az ellenfeled gyors és hatékonyan kontrázik, akkor hülye vagy, ha helyet hagysz neki az ellentámadásokra" - hangzott Mourinho monológja.

A Chelsea edzője azt is elárulta, hogy a Liverpool edzője, a korábban a védekező felfogása miatt őt támadó Brendan Rodgers felhívta, és elnézést kért tőle a meccs utáni nyilatkozatért.