Vágólapra másolva!
Bár Gerhard Mayrhofer, az 1860 München elnöke a télen még a csapat legnagyobb ajándékának tartotta Friedhelm Funkel vezetőedzőt, és szerződéshosszabbítást ajánlott neki, a vasárnapi, Karlsruhe elleni vereség után mégis menesztette. A 0-3 rosszul érintette Mayrhofert, aki éppen a születésnapján ünnepelte - volna - a családjával a stadionban.

Az 1860 München labdarúgócsapatának elnöke, Gerhard Mayrhofer számára se a hely, se az idő nem lehet alkalmatlan egy jó edzőváltásra. A Bundesliga II-ben szereplő csapat Alexander Schmidt vezetésével kezdte meg az idényt, ám a szakembert a hatodik fordulóban - miután három győzelem és két vereség után hazai pályán 2-0-ra kikapott a Sandhausentől - kirúgta a klub első embere, pedig nem is látta az ominózus meccset, hiszen családjával éppen Dániában nyaralt.

Az új edző Friedhelm Funkel lett, de ő se tudott átütő sikert elérni, 29 forduló után a Király Gábort is soraiban tudó csapat csak a 9. helyen szerénykedik, és tizenegy pontnyira van a feljutástól. A vasárnapi, újabb hazai pályán elszenvedett vereség (a Karlsruhe 3-0-ra nyert) Mayrhofert különösen rosszul érintette, hiszen az 52. születésnapját a családdal a stadionban ünnepelte - volna. A vereség után azonnal utasította Markus Rejek ügyvezetőt, hogy rúgja ki Funkelt.

Az ideiglenes szakvezető az eddigi másodedző, Markus Von Ahlen lesz, aki várhatóan már kihúzza a szezon végéig.