Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a Paris Saint-Germain a Chelsea-vel találkozik, ami azt jelenti, hogy Zlatan Ibrahimovic, a PSG sztárja korábbi edzőjének, José Mourinhónak a csapata ellen lép pályára. Mourinho a mérkőzés előtti nyilatkozataiban ezúttal mellőzte a piszkálódást, csak egy vicces anekdotával szolgált a svéd csatárról.

Zlatan Ibrahimovic a 2008/09-es szezonban olasz bajnokságot nyert az Interrel, amelynek akkor még Mourinho ült a kispadján. A svéd 25 góllal a sorozat gólkirálya lett, de Mourinho a Sunnak elmondta, hogy ehhez az ő edzői ravaszságára is szükség volt.

Az Inter a szezon utolsó mérkőzését játszotta hazai pályán az Atalanta ellen, és már bajnok volt, Ibrahimovic pedig 23 góllal a góllövőlista harmadik helyén állt. "Ibra elszánt volt, hogy megnyerje a gólkirályi címet" – mondta a portugál edző. "Gólokat akart szerezni, hogy bebiztosítsa az elsőségét, de a társai is próbáltak gólokat lőni, amitől nagyon mérges lett. Úgy gondolta, hogy a többieknek őt kellene segíteniük. És igaza volt: a csapat önző volt, nem érte játszott" - emlékezett Mourinho.

Ibrahimovic ugyan betalált a 12. percben, de ezzel még csak beérte az egyaránt 24 gólos bolognai Marco Di Vaiót és a genovai Diego Militót. A meccs már a lefújáshoz közeledett, amikor egy helyzetben Mario Balotelli, az Inter másik támadója úgy döntött, kapura lő ahelyett, hogy Ibrahimovicnak passzolna. A svéd kiakadt, és cserét követelt.

"Dühösen és feldúltan elindult felém – mesélte Mourinho. - Azt üvöltötte: 'Bajnokok vagyunk! Sokat tettem azért, hogy bajnokká tegyelek, és most senki sem segít nekem. Ki akarok szállni, most. Ki akarok szállni!' De úgy tettem, mintha nem hallanám tisztán, amit mond. Azt feleltem: 'Mi? Micsoda? Frissítőt akarsz? Kérsz egy kis vizet?' – majd hozzávágtam az egyik flakont. Azt mondtam: 'nesze, igyál egyet, és nyomás'." Ibrahimovic pár percre rá belőtte a meccs győztes gólját, és megszerezte a gólkirályi címet.