Vágólapra másolva!

Szingapúri milliárdos csapna le a Milanra

Újra téma a Milan eladása, de most nem orosz és arab befektetőkkel tárgyal a klub, hanem egy szingapúri mágnással, Peter Limmel, aki nem érné be a Milan által kínált 30 százalékkal, hanem többségi tulajdonos akar lenni, és ezért 300 millió eurót is hajlandó fizetni.

Április elején jelentek meg először a hírek, hogy a Milan befektetőt keres, és Silvio Berlusconi elnök akár a klub részvényeinek 30 százalékától is megválna, hogy jelentős tőkeinjekcióhoz juttassa az anyagilag és sportszakmailag is nehéz helyzetben levő klubot. Első körben az orosz Gazprom érdeklődéséről lehetett hallani (ezt gyorsan cáfolta a vállalat), Barbara Berlusconi pedig az Emirátusokba utazott tárgyalni, de az AS mai információi szerint máshonnan érkezhet a befektető.

Az AS szerint Peter Lim 300 millió eurót kínál a klub többségi tulajdonjogáért, a szingapúri üzletember 51 százalékot szeretne a Milan által eladásra kínált 30 helyett. Limnek nem a Milan az első célpontja, korábban a Liverpoolt szemelte ki magának, legutóbb pedig a Valencia tulajdonosaival folytatott hosszas tárgyalásokat, de végül „adminisztrációs okok miatt” nem lett semmi a szintén nehéz helyzetben levő spanyol klub felvásárlásából.

Lim személyesen talákozott Adriano Gallianival, a tárgyalást az egyik leghíresebb ügynök, Jorge Mendes hozta össze, de köze lehet az üzlethez a Lazard befektetési banknak is, amelyet személyesen Berlusconi kért fel, hogy segítsen befektetőket találni (korábban az Inter eladását is a Lazard intézte). A Milan igazgatójával való találkozás előtt Limet kiszúrták a PSG stadionjában is, ahol Zlatan Ibrahimovic mögött ült a lelátón.

Galliani a napokban újra leül a 60 éves szingapúri mágnással, akinek a Forbes 2,35 milliárd dollárra becsüli a vagyonát, és a hírek szerint igen elszánt, hogy beszálljon a nemzetközi labdarúgásba. Sokak szerint ez már csak azért is aggályos, mert a nemzetközi bundamaffia központja Szingapúr.