Vágólapra másolva!
Fél nappal az előtt adta át az Újpest NB I-es indulási jogát a futballcsapatot működtető cég, hogy közzétették a felszámolását elrendelő végzést. A klub most már optimista.

Pénteken reggel 9 óra 10 perckor tette közzé a Fővárosi Törvényszék, hogy jogerőre emelkedett az Újpest FC Kft.-t felszámolás alá helyező elsőfokú döntés – derül ki a Cégközlöny.hu-n megjelent végzésből.

Az MLSZ csütörtökön este közölte, hogy a céghez kirendelt vagyonfelügyelő hozzájárulása nyomán engedélyezte az újpesti csapatot működtető kft. NB I-es indulási jogának átruházását az Újpesti Torna Egyleten (ÚTE) keresztül a nemrég alapított Újpest 1885 Futball Kft.-re, és az átruházás meg is történt.

Ha ez az aktus elmaradt vagy kicsit késett volna, a licencszabályzat értelmében a felszámolás jogerőssé válásának közzétételével az Újpest csapata elvesztette volna első osztályú tagságát. Az MLSZ-közlemény megjelenésének időpontjából (21.17) arra következtethetünk, hogy ez nagyjából fél napon múlt.

A felszámolási eljárást kezdeményező, többnyire offshore helyszíneken bejegyzett cégek követeléseit az Újpest tulajdonosa jogtalannak tartja, ezért nem hajlandó kifizetni (erről bővebben itt olvashat, az előző főtulajdonos verziójáról pedig itt). Augusztusban esedékessé válik egy 550 millió forintos – az előző tulajdonosi kör idején keletkezett – adóhátralék megfizetése is, arra az ÚTE garanciát vállalt.

"Az Újpest FC helyzete megoldódni látszik, kilencven százalékban elrendeződtek az üggyel kapcsolatos kérdések, és amennyiben a bíró sípjelére elkezdődik vasárnap este a Haladás–Újpest FC mérkőzés, úgy mindenki biztos lehet benne, hogy az Újpest FC még sokáig az élvonalban folytatja eddig is páratlan és sikerekben gazdag történelmét" – áll a klub pénteki közleményében.