Vágólapra másolva!
A Mezőkövesd első tavaszi sikerét aratva 1-0-ra nyert hazai pályán a Budapest Honvéd ellen az NB I-es forduló pénteki nyitómeccsén.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Mezőkövesd Zsóry - Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, 2800 néző, v.: Solymosi
Mezőkövesd: Horváth – Takács, Szalai, Gévay, Fótyik - Velicky, Hegedűs D. (Dobos 72.), Kiss, Bognár (Farkas 91.), Harsányi – Menougong (Melczer 68.)
Honvéd: Kemenes – Holender (Lupoli 62.), Bonazzoli, Vécsei, Zivanovic (Daud, 53.) - Baráth, Job (Lovric, 72.), Hidi, Alcibiade - Ikenne-King, Ignjatovic
gól: Menougong (27.)
kiállítva: Alcibiade (68.)
sárga lap: Takács (8.), Fótyik (11.), Velicky (73.), Dobos (76.), illetve Alcibiade (31., 68.), Holender (56.), Daud (91.)

A mérkőzést a vendégcsapat kezdte jobban, mégis a hazaiak jutottak vezetéshez az első félidő derekán. A gól (egy gyorsan elvégzett szabadrúgás végén Menougong eltörte a labdát, de csak annyira, hogy becsorogjon a Honvéd kapujába) után továbbra is többet támadott a Honvéd, de a Mezőkövesd a hajrában növelhette volna előnyét.

A második félidő közepén Alcibiade kiállításával csökkent a nyomás a kövesdieken, ám a Honvéd így is két kapufáig jutott. A hajrá a Mezőkövesdé volt, az eredmény azonban nem változott, mert Véber György játékosai a legnagyobb helyzeteiket is kihagyták.