Szalai feláll a padról, minden szempár Drogbán

Szalai Adám, Schalke, BL, Bajnokok Ligája
Schalke's striker Adam Szalai takes part in a training session at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 17, 2014 on the eve of the UEFA Champions League round of 16 second leg football match Real Madrid CF vs FC Schalke 04. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A Real Madrid számára csak formalitás a Schalke elleni BL-nyolcaddöntős visszavágó, az első meccsen ugyanis 6-1-re diadalmaskodott, nagy lehetőség viszont Szalai Ádám számára, hogy felhívja magára a figyelmet. A magyar csatár ugyanis - a Gelsenkirchenben felejthetetlen gólt szerző Klaas-Jan Huntelaar sérülése miatt - ezúttal kezdőként bizonyíthat. A Chelsea-Galatasaray (odavágó: 1-1) meccsen minden szempár az exlondoni Didier Drogbára vetül. Utóbbi meccset nemcsak a tévében, hanem élő streamen is követheti az Origón.

Szalai Ádám várhatóan kezdő lesz a Bernabeuban volt csapata, a Real Madrid elleni BL-mérkőzésen, mivel a parádés formában lévő, a legutóbbi Bundesliga-fordulóban duplázó Klaas-Jan Huntelaar ágyékhúzódással bajlódik, Jen Keller edző pedig nem akar kockáztatni. Szalai régóta nem volt kezdő, legutóbb a Nürnberg ellen tavaly decemberben, gólt pedig legutóbb november 2-án szerzett a Hertha ellen.

A fogadóirodák jó pénzt fizetnek arra, ha betalál, az egyik például a feltett tét harmincháromszorosát kínálja. (A Schalke várható kezdője: Fahrmann - Howedes, Matip, Santana, Kolasinac - Boateng, Neustadter - Obasi, Meyer, Draxler - Szalai).

Szalai a kezdő sípszótól a pályán lehet a Bernabeuban Forrás: AFP/Javier Soriano

A Real Madrid vasárnap a Barcelonát fogadja, és az ötgólos előnye ellenére Carlo Ancelotti nem pihenteti Cristiano Ronaldót, ám sok stabil kezdő hiányozni fog. (A várható kezdőcsapat: Casillas - Nacho, Ramos, Varane, Coentrao - Isco, Illarramendi, Modric - Jese, Morata, Ronaldo.)

Az angol bajnoki listavezető Chelsea és az isztambuli együttes párharcának külön pikantériát ad Didier Drogba személye, aki 2004 és 2012 között nyolc évet töltött a londoni csapatban. Az elefántcsontparti csatár 341 meccsen 157 gól szerzett a Kékeknél, akikkel BL-t, három bajnokságot, négy FA-kupát és két Ligakupát is nyert.

"Fogalmam sincs még, hogyan fogok reagálni a stadionban. Őszintén szólva, kicsit aggódok emiatt" - árulta el Drogba, akit a Chelsea valaha volt legjobb játékosának is megválasztottak. A támadó abban biztos, hogy szeretettel fogadják majd a drukkerek, akikkel nagyon különleges a kapcsolata.

José Mourinho szerint Drogba 36 évesen már nem olyan jó, mint 26 évesen, de még mindig a világ legjobb csatárai közé tartozik. A portugál tréner biztos abban, hogy az elefántcsontparti kiválóság egyszer még a londoni klubnál fog dolgozni. "Nem tudom, mikor, de biztosan vissza fog térni. Talán játékosként, talán edzőként, talán nagykövetként jövőre, négy-öt vagy tíz év múlva? Nem tudom. De aki annyit adott egy klubnak, mint ő, az biztosan egyszer visszatér."

Drogbát a Chelsea valaha volt legjobb játékosának is megválasztották, most mégis épp ő okozthatja az angol klub vesztét Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Chelsea rossz hangulatban készülhet a meccsre, miután szombaton a Premier League-ben 1-0-ra kikapott az Aston Villa otthonában, a meccsen két vendégjátékost és Mourinhót is kiállította a játékvezető. A Manchester City - a Galatasarayt irányító Roberto Mancini excsapata - vesztett pontok tekintetében már jobb is a londoniaknál. Mancini a meccs előtt igyekezett odaszúrni Mourinhónak, amikor azt mondta: még az ő keze munkája is vastagon benne van abban, hogy a portugál BL-t tudott nyerni az Interrel.

A Galatasaray a Chelsea elleni 1-1 óta három török bajnokit játszott, és csak egyet nyert meg: a Rizesporral idegenben 1-1-re végzett, majd 6-1-re kiütötte az Akhisart, a Karabükspor vendégeként pedig gól nélküli döntetlent ért el. A kiütéses meccs hat találatából Drogba két, Sneijder egy gólt szerzett.

A Chelsea-Galatasaray mérkőzésről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. Később, a BL-idény minden szakaszában megtalálja az online streamet a Sport TV meccseiről.