Szalai nem nézte a magyar-finnt

Schalke's striker Adam Szalai takes part in a training session at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 17, 2014 on the eve of the UEFA Champions League round of 16 second leg football match Real Madrid CF vs FC Schalke 04. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Szalai Ádám, a Schalke magyar csatára szerint az a realitás, hogy a Real Madrid 9-2-es összesítéssel búcsúztatta őket a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

"Rajtam, és az egész csapaton érződött, hogy hozzánk képest lényegesen erősebb csapattal játszunk, de felesleges itt bármiről beszélni, elég ránézni az összesített eredményre, ez a realitás" - fogalmazott a csatár a Nemzeti Sportnak a 3-1-es madridi visszavágó után.

Arra a kérdésre, hogy furcsa volt-e ellenfélként focizni a Barnabéuban, a Castilla korábbi játékosa így felelt: "Egyrészt örültem, hogy egyáltalán pályán lehetek, másfelől sokkal kevesebb esélye volt annak, hogy egyszer a Real Madrid első együttesében mutatkozzak be."

Szalai Madridban, a Real elleni visszavágó előtti edzésen Forrás: AFP/Javier Soriano

Az újságok a kezdőcsapatba jövendőlték a visszavágó előtt, de csak csereként jutott szóhoz, ezt így kommentálta: "Újságok, újságok... Nem voltam a kezdőcsapat tagja, ez tény, nincs mit magyarázni ezen."

A Magyarország-Finnország felkészülési meccsre nem kapott meghívót, és elmondta, hogy nem is látta a találkozót. "Csak a gólokat, utólag" - tette hozzá.