Ronaldo beérte Puskást

463413147 Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) is congratuled by Real Madrid's Welsh striker Gareth Bale after scoring during the UEFA Champions League, round of 16, second leg football match Real Madrid CF vs FC Schalke 04 at the Santia
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) is congratuled by Real Madrid's Welsh striker Gareth Bale after scoring during the UEFA Champions League, round of 16, second leg football match Real Madrid CF vs FC Schalke 04 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 18, 2014. AFP PHOTO / GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Mindkét Real Madrid-legenda 242 gólt lőtt a klub színeiben, Ronaldónak még Szalai Ádám is segített kicsit a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. A Chelsea egykapuzott, esélyt sem adott a Galatasaraynak. A Real 9-2-vel, a Chelsea 3-1-gyel jutott a legjobb nyolc közé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Real Madrid - Schalke 04 3-1 (1-1)
Madrid, Bernabéu-stadion, v: Karaszev (Golubev, Averianov) - oroszok
Real Madrid: Casillas - Nacho, Varane, Ramos (Carvahal, 69.), Coentrao - Isco, Xabi Alonso (Casemiro, 46.), Illarramendi - Jesé (Bale, 4.), Morata, Ronaldo
Schalke: Fährmann - Hoogland, Höwedes (Papadopulosz, 57.), Matip, Kolasinac - Obasi, Ayhan (Annan, 81.), Meyer, Neustädter, Draxler - Huntelaar (Szalai, 46.)
gól: Ronaldo (21. és 74.), Morata (75.), illetve Hoogland (32.)
sárga lap:
Illaramendi (58.), illetve Papadopulosz (78.)
Továbbjutó a Real Madrid, 9-2-es összesítéssel.


A Real Madrid 6-1-es győzelem után várta otthon a Schalkét, így már a Barcelona elleni vasárnapi Clásicóra hangolt a meccsen. Cristiano Ronaldo 240 realos góllal kezdte a meccset, ezzel a klub örökranglistáján csak kettővel maradt el Puskás Ferenc eredményétől. Eredetileg úgy volt, hogy Szalai Ádám kezd majd a Schalkéban, de Huntelaar megfurta a tervet, jelezve, hogy szeretne pályára lépni.

Reménytelen helyzete ellenére keményen kezdett a Schalke: Kolasinac mindjárt a harmadik percben lerúgta Jesét, a 21 éves játékost le is kellett cserélni, Bale állt a helyére.

Jesé értelmetlen sérülést szenvedett Forrás: AFP/Gerard Julien

A pokróc balbekk (Nachónak is odalépett párszor) merényleteit leszámítva békés edzőmeccs zajlott, negyedgőzzel játszó csapatokkal. Húsz perc után az első valamire való akció gólt hozott, Morata-Bale-Ronaldo akció végén. A Schalke a félpályán is ritkán ment át, így valóban a semmiből egyenlített: Hoogland lövése megpattant Ramoson, Casillas tehetetlen volt.

A felforgatott Realban Xabi Alonso halovány volt, Morata elrontott pár ziccert, de Isco és Illarramendi jól játszott. A Schalkéból a sokat próbálkozó Huntelaar tűnt ki, a szünetben mégis felváltotta Szalai Ádám. Ezzel együtt gólt inkább Szalai volt klubja lőhetett volna: Ronaldo fejesét gigabravúrral védte Fährmann, Morata felvágásáért elmaradt egy 11-es, Isco túlcselezte magát ziccerben.

Szalai majdnem segített Ronaldónak beérni Puskást: hátulról felvágta Sergio Ramost, a szabadrúgást természetesen a portugál végezte el, a labda megpattant a sorfalon, alig szállt fölé. Ronaldo aztán megoldotta maga, egy remek szóló után sebészi pontossággal lőtte ki a rövid alsót, majd egy percre rá Morata végre eltalálta az üres kaput (3-1). Ronaldo még két kapufát is lőtt, így egyelőre maradt Puskás társaságában.

Ronaldo: két gól, két kapufa Forrás: AFP/Gerard Julien

A Real Madrid elképesztően simán, 9-2-vel jutott tovább, és zsinórban a 31. meccsén maradt veretlen, a klubrekord (34) sincs messze - erre azonban vasárnap estig senki nem gondol Madridban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Chelsea (angol) - Galatasaray (török) 2-0 (2-0) - az élő közvetítés
London, Stamford Bridge
v.: Brych (német)
Chelsea: Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, Lampard - Willian (Kalas, 93.), Oscar (Schürrle, 82.), Hazard - Eto’o (F. Torres, 86.)
Galatasaray: Muslera - Eboué (Hajrovic, 77.), Kaya, Chedjou, A. Telles - Selcuk, Felipe Melo - Yekta (Hakan Balta, 67.), Sneijder, Burak (Umut Bulut, 54.) - Drogba
gól: Eto'o (4.), Cahill (42.)
sárga lap: Oscar (40.), Ivanovic (58.), illetve Felipe Melo (19.), Drogba (68.)
Továbbjutó a Chelsea, 3-1-es összesítéssel.


Sok esélyt nem adott a Galatasaraynak a Chelsea, pedig a törökök nagyon fogadkoztak a nyolcaddöntő visszavágója előtt. Drogbát transzparensekkel várták a londoni szurkolók, a szimpátiatüntetés viszont négy perc után örömbe fordult át, Samuel Eto’o ugyanis gyorsan vezetést szerzett a hazaiaknak.

Az első félidő innentől kezdve szinte csak a rugdosódás jegyében telt, a német játékvezető könnyedén vette a meccset, és csak két sárga lapot osztott ki, ami a látottak alapján ugyanakkora bravúr, mint az, hogy a törökök egyáltalán nem veszélyeztették Petr Cech kapuját. A 42. percben egy szögletet követően Cahill vágott a léc alá közelről egy lecsorgó labdát, ezzel végleg megpecsételve a továbbjutás kérdését.

A második félidőben csak azt csodálhattuk, hogy Oscar és Hazard milyen könnyedén jutott a vendégvédelem mögé a széleken, miközben a BBC Radio szakkommentátora, a 110-szeres ír válogatott Kevin Kilbane elsősorban Cahill és Terry egész szezonbeli játékát méltatta - bár nem biztos, hogy ez a mérkőzés mérvadónak számított e tekintetben. A végeredmény maradt a 2-0, a Chelsea 3-1-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe.