Vágólapra másolva!
A volt válogatott Rajczi Péter és a kétszeres olimpiai bajnok vívó Szabó Bence fia is munkaügyi pert nyert első fokon az Újpest FC-vel szemben - erősítette meg az Origo információját Hrutka János, a csatár menedzsere.

A csatár az őszi idényben csak az Újpest B-ben kapott lehetőséget, mivel a stáb nem számolt vele az első csapatnál. Decemberben szerződést bontott vele a klub, ám Rajczi kifogásolta a megállapodás egyoldalú felmondását, ezért ügyvédhez fordult.

A 32 éves támadó egy hónapos felmondási ideje január 14-én járt le, s mint a Nemzeti Sportnak elmondta, a vitás szerződésbontás ellenére a lila-fehérek tulajdonosa, Roderick Duchatelet próbált neki klubot keresni, addig is a Megyeri úton edzett Víg Péter irányításával. A 11-szeres válogatott csatár végül Kecskemétre került.

"Nem csak Rajczi Péter, hanem Szabó Bence is pert nyert, mindketten teljes mértékben pernyertesek" - nyilatkozta az Origónak Hrutka János játékosügynök. Hozzátette, az Újpestnél történtek fényében még inkább érdekes Rajcziék esete. A Jobbik képviselője, Szilágyi György szerint ugyanis az Újpest Football Club Kft. az indulási jog átruházásával szeretne kibújni az összesen mintegy 850 millió forintos adó- és egyéb fizetési kötelezettsége alól.

A kétszeres olimpiai bajnok vívó, MOB-főtitkár Szabó Bence január 4-én a Borsnak beszélt fia menesztésének a körülményeiről. "A fiam kirúgása előtt két héttel Roderick Duchatelet-vel, az Újpest tulajdonosával és Bencével együtt tárgyaltunk. A belga korrektnek tűnt, elmondta, az edző nem számít a fiamra az első keretnél, ezért ha találunk neki csapatot, ingyen elengedi, ha nem, a tartalékoknál játszhat, és továbbra is megkapja a fizetését. Megkérdeztem, mi lenne, ha kifizetné Bencét a 2014 nyaráig élő szerződése szerint, és elköszönnénk egymástól, ám ő erre azt válaszolta, játék nélkül senkinek sem fizet. Aztán kezet ráztunk, és úgy váltunk el, hogy Bence továbbra is a klub játékosa. Két hét múlva viszont a postástól tudtuk meg, menesztették őt."