Vágólapra másolva!
A hongkongi fodrászból lett milliárdos üzletember, Carson Yeung hat éves börtönbüntetésre ítélteegy hongkongi bíróság. A tárgyaláson bebizonyosodott, hogy a Birmingham City tulajdonosa majdnem 100 millió dollárt mosott tisztára. 

Egy hongkongi bíróság pénzmosás bűntette miatt hat év börtönbüntetésre ítélte Carson Yeungot, az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Birmingham City tulajdonosát. Az 54 éves hongkongi üzletembert ötrendbeli pénzmosás vádjában találták bűnösnek, miután átszámítva - törvényellenes üzletekből származó – 67,5 millió eurót mosott tisztára.

Yeung 2009-ben csaknem 100 millió euróért vásárolta meg a 2011-ben Ligakupa-győztes Birmingham Cityt, de idén februárban lemondott klubelnöki tisztségéről. A bíróság arra is kíváncsi volt, hogyan tett szert komoly vagyonára a korábban a hongkongi felső tízezer kedvelt fodrászából lett üzletember. Yeung azt válaszolta, a fodrászüzlet mellett foglalkozott részvényekkel, ingatlan adásvétellel és jelentős összegeket nyert szerencsejátékokon is.

Bebizonyodott, hogy az 54 éves üzletember 2001 januárja és 2007 decembere között öt bankszámláján mosta át a rá bízott pénzt. A büntetési tétel végül csaknem 100 millió dollárban állt meg.