Ronaldo szerint a bíró, Piqué szerint Ronaldo a szégyen

176738959
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) stands past Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo during the "El clasico" Spanish League football match Real Madrid vs Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 23, 2014. Barcelona won 4-3. AFP PHOTO/ DANI POZO
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos is Alberto Undiano játékvezetőt okolta az El Clásicón elszenvedett vereségért. Gerard Piqué szerint szégyen, hogy ezzel foglalkoznak, Carlo Ancelotti bölcsebb volt, Gerardo Martino pedig Messit és Neymart istenítette.

A Barcelona az év egyik legfantasztikusabb mérkőzésén idegenben 4-3-ra verte a Real Madridot, amelyből kiállították Sergio Ramost, a katalánok pedig kaptak két tizenegyest is, és bár mindkettő jogosnak tűnt, Cristiano Ronaldo kifakadt a találkozó után. "Nem akarom magamban tartani, és nem akarok kifogásokat sem találni, de a játékvezető nem ütötte meg azt a színvonalat, amilyet egy ilyen meccs követel, egy szégyen volt. Tizenkét ember ellen játszottunk, mindig ugyanaz történik. Nem engedik, hogy nyerjünk, valakik vissza akarják juttatni a Barcát a bajnokság élére."

Ronaldo hozzátette: ha a Barcelona most kikapott volna, akkor búcsút mondhatott volna a bajnoki címnek. "Öt éve játszom itt, már tudom, hogy hogyan mennek a dolgok. Azt például még soha nem láttam, hogy a Real Madridot támogatták volna a játékvezetők. Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy megnyerjük a bajnokságot" – mondta a góllövőlistát 26 góllal vezető Cristiano Ronaldo.

Gerard Piqué, a Barcelona védője szerint nem jogos az aranylabdás portugál kifakadása. "Szégyen, hogy Ronaldo a bírókat okolja, és hogy egy ilyen nagyszerű meccs után ezzel foglalkozik. Minden jogos volt, amit befújt nekünk a játékvezető, viszont amikor Ronaldót buktatták, az a 16-oson kívül volt. A bírónak nem volt semmilyen befolyása a végeredményre."

A meccs összefoglalója:

A kiállított Sergio Ramos is támadta Alberto Undiano bírót. "Hozzá sem értem Neymarhoz, direkt visszahúztam a kezem és a lábam, mert úgy voltam vele, hogy legyen inkább 3-3, mint hogy kapjunk egy tizenegyest, és ki is állítsanak. Mindig ugyanaz történik, de felesleges is beszélni róla, mert úgysem fog semmi változni. Mindenki láthatta, hogy mi történt ezen az estén, meg kellett volna nyernünk a meccset, ehhez képest semmit nem kaptunk. Remélem, hogy az idén már nem találkozunk Undianóval."

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője már jóval bölcsebben nyilatkozott a meccs után, nem varrta egyértelműen a játékvezető nyakába a vereséget. "Nehéz lenne most kommentálnom a bíró ténykedését. Az viszont tény, hogy Messi három gólt szerzett, kegyetlenül megbüntette minden hibánkat, egyszerűen ellene nem szabad egy pillanatra sem kihagyni. Kilenc forduló van még hátra, minden meccs döntő fontosságú lesz."

Messi elhalványította Ronaldót Forrás: AFP/Dani Pozo

Gerardo Martino, a Barcelona vezetőedzője is a három gólt szerző Messit dicsőítette. "Szívesen zengenék róla ódákat, de nincsenek szavak a teljesítményére. Ami Neymart illeti, ő még csak 21 éves, de már annyi minden történt vele a pályafutása során. Amikor Sergio Ramost kiállították róla, az egy olyan pillanat volt, amikor megmutatta a zsenialitását, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs. A bajnokság újra nyílt lett."

A tabellát most az Atlético Madrid vezeti 70 ponttal a szintén 70 pontos Real és a 69 pontos Barcelona előtt.