Nem remegett a Barca a BL-ben

463412751 Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (2nd L) celebrates with his teammates after scoring during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match FC Barcelona vs Manchester City at the Camp Nou stadium in Barcelona on March
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (2nd L) celebrates with his teammates after scoring during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match FC Barcelona vs Manchester City at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 12, 2014. AFP PHOTO / QUIQUE GARCIA
Vágólapra másolva!
A barcelonai visszavágón is csalódást okozott a Manchester City, amely csak szórványosan támadott, végül örülhetett, hogy összehozott egy becsületgólt a BL nyolcaddöntőjében. A Barca 2-1-re nyert, ahogy a másik szerdai meccsen a PSG is, amely így 6-1-gyel gázolta el a Leverkusent.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
FC Barcelona (spanyol) - Manchester City (angol) 2-1 (0-0) - élő közvetítés
Barcelona, Camp Nou
v.: Lannoy (Cano, Annonier) - franciák
FC Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Fábregas (Sergi, 87.), Neymar (Sánchez, 79.)
Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov - David Silva (Negredo, 72.), Fernandinho, Yaya Touré, Milner, Nasri - Agüero (Dzeko, 56.)
gól: Messi (67.), Alves (91.), illetve Kompany (89.)
sárga lap: Fabregas (53.), illetve Fernandinho (9.), Kolarov (23.), Zabaleta (30.), Kompany (73.)
piros lap: Zabaleta (77.)

A Barcelonának elvben nem kellett túlságosan izgulnia a Manchester City elleni visszavágó előtt, az angliai mérkőzésen ugyanis Lionel Messi 11-esével és Dani Alves hajrágóljával 2-0-ra győztek a katalánok.

A manchesteriek főleg abban bízhattak, hogy a Barca mostanság igencsak formán kívül van, az odavágó óta a bajnokságban kétszer is kikapott; 3-1-re a Real Sociedadtól és 1-0-ra a Valladolidtól, vissza is esett a harmadik helyre a tabellán.

A City számára voltak jó és rossz hírek is, a volt atléticós Sergio Agüero visszatérése az előbbi, a bírószidó edző, Manuel Pellegrini eltiltása az utóbbi kategóriába tartozott.

Tata Martino ezúttal is bivalyerős kezdőt tudott felállítani, de hogy valami nincs rendben, azt az a szerdai hír is jelezte, amely szerint a argentin szakember nyáron búcsút int a Camp Nounak.

Noha a ManCitynek kellett volna nyomnia, erről a nyitó játékrész első felében szó sem volt, inkább a Barca játszott úgy, mintha kényszer lenne számára a győzelem. A nyolcadik percben a labda helyett Messibe rúgott Kompany, letaglózva az argentint, a büntető elmaradt.

A 18. percben megszerezte a vezetést a házigazda, és a kikockázott képek szerint Fabregas indításának a pillanatában Alba nem volt lesen, a szabályos Barca-gólt érvénytelenítették.

A küzdelem később kiegyenlítettebbé vált, de még ez is a hazaiaknak kedvezett. A játékrész vége felé Valdésnek kellett egy nagyot védenie Nasri kapáslövésénél, a legszebb az egészben az volt, ahogyan Silva letette a labdát a franciának sarokkal.

Agüero nem tudta kamatoztatni a Madridban szerzett tapasztalatait, a szünetben lekapták. Argentin válogatottbeli csapattársa, Messi viszont egyre közelebb került a gólhoz, az 51. percben a kapufát találta el.

De Messi még depresszív focihangulatban is jó, a 67. percben Lescott hibája után vezetést szerzett a Barcának.

Messiék nyolc között Forrás: AFP/Quique Garcia

A ManCitynek ezzel lőttek, és a gondokat csak tetézték a 77. percben történtek. Dzekót Piqué hátulról elkaszálta, és ahelyett, hogy az angolok 11-est kaptak volna, Zabaleta kapott sárgát reklamálásért, majd, mivel már volt egy lapja, villant a piros.

Aztán a rendes játékidő előtt előtt kevéssel, teljesen váratlanul egyenlített Kompany, amivel csak annyit érhetett volna el, hogy ne kettős vereséggel búcsúzzon a City.

De még ezt sem sikerült kibrusztolni, mert egy teljesen kigurigázott akció végén Dani Alves kivégezte az angolokat.

A vendégeknek a kiesés ellenére sincsen sok idejük a szomorkodásra, hiszen a Premier League-ben három meccsel kevesebbet játszottak, mint az éllovas Chelsea, és ha ezeket megnyerik, akkor a mostani negyedik helyett az első helyre ugranak a tabellán.

A Barcának pedig erőt kell vennie magán, mert a BL-továbbjutás ugyan megvan, de a bajnokságban két madridi csapat is jobban áll Messiéknél tizenegy körrel a vége előtt.

BL-nyolcaddöntő:
PSG (francia) - Leverkusen 2-1 (1-1)
Párizs, Parc des Princes
v.: Ivan Bebek (horvát)
PSG: Sirigu - Jallet, Thiago Silva, Marquinhos, Digne - Rabiot, Cabaye - Lavezzi (Lucas Moura, 62.), Pastore - Cavan (Camara, 85.), Ibrahimovic (Ménez, 72.)
Leverkusen: Leno - Donati, Wollscheid, Toprak, Guardado - Reinartz (Wagener, 78.), Rolfes, Can - Sam (Brandt, 67.), Derdiyok, G. Castro (Szon, 67.)
gól: Marquinhos (13.), Lavezzi (54.), illetve Sam (6.)
piros lap: Can (68.)
továbbjutott: a PSG, 6-1-es összesítéssel

A másik szerdai meccsen a visszavágó csak formalitás volt, a PSG ugyanis 4-0-ra győzött Leverkusenben, ami komoly kritika a Bundesligának, és nagy esély a francia focinak. Párizsban a németek ugyan vezetéshez jutottak Sidney Sam gyors góljával, amire Marquinhos még az első negyedórában válaszolt. A második félidőben Ezequiel Lavezzi állította be a 2-1-es végeredményt. Itt is volt kiállítás, a bayeres Emre Cant a 68. percben küldte le a bíró.

A PSG kettős győzelemmel ment tovább, és kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes a nyolc között. Ki tudja, Ibrahimovic, ha már nem lesz ott a vb-n, a BL-ben még nagyot is alkothat a minőségi társakkal. A svéd eddig tíz gólt lőtt, nála csak a 11 gólos CR termelt szorgosabban.