Vágólapra másolva!
Érdekes statisztikát készített a Goal.com, amelyből az derült ki, hogy Mario Balotelli, a Milan olasz válogatott csatára a nagy meccseken meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújt.

A Goal.com tizenkét mérkőzést vizsgált, ezek között voltak olasz rangadók (a Juventus, a Napoli, a Fiorentina, az Inter és a Roma ellen), valamint BL-találkozók (a Barcelona és az Atlético ellen), és Balotelli ezeken csak egyszer volt eredményes, a Napoli ellen, ahol 2-1-re kikapott a Milan.

Ez a meccs inkább arról volt emlékezetes, hogy Balotelli először rontott büntetőt pályafutása során, a lefújás után pedig addig reklamált, amíg piros lapot kapott. A tizenkét meccsen összesen hét sárga lapot kapott a forrófejű csatár, aki tavaly januárban érkezett a Milanhoz, és 12 góljával nagy szerepe volt abban, hogy a csapat végül a pocsék rajt ellenére odaért a BL-t érő harmadik helyre.

Balotelli a mostani szezonban a bajnokságban 10 gólnál jár, a BL-ben kettővel zárt, a csoportkörben az Ajax és a Celtic elleni idegenbeli meccseken talált be. Nagyon sokszor azt látni rajta, hogy csak lézeng a pályán, mintha nem is lenne kedve játszani, és Clarence Seedorf, a Milan edzője elégedetlen is volt a hozzáállásával az Atlético elleni, 4-1-re elvesztett BL-visszavágón, aminek az lett a következeménye, hogy az előzetes kezdőcsapatba Pazzini került be a helyére.

A Milan vasárnap délután a Parmát fogadja, amely nyolc ponttal és négy hellyel előzi meg a jelenleg a 10. pozícióban tanyázó Milant, amely legutóbbi öt tétmeccséből négyet elvesztett.