Vágólapra másolva!
Reménytelen játékkal, simán kikapott a Manchester United a városi rivális Citytől kedd este. David Moyes csapata menthetetlennek tűnik. Az Arsenal ellen sokáig vezetett a Cardiff, de Wenger tanítványai legalább egy pontot megmentettek, az Everton Newcastle-ben oktatott.

A Manchester City már 43 másodperc után vezetést szerzett a United elleni derbin. Lehetett volna 41 is: Samir Nasri a kapufát trafálta telibe, Edin Dzeko aztán bepofozta a kipattanót. A hazai csapat továbbra is csak aludt az Álmok színházának becézett stadionban, a ManCity második ziccere ébresztette fel a 18. percben, az ellentámadásból ugyanis majdnem helyzetet csinált.

Kiegyenlítettebb lett a meccs, de a MU nem tudott helyzetet kidolgozni. Fellaini megúszta a kiállítást: behúzott egyet Zabaletának, az éppen szemben álló Michael Oliver játékvezető mégis csak sárgát adott a belgának, szünet előtt pedig a Dzekót hátulról akasztó Rooney úszta meg a lapot (talán pirosat).

Fordulás után megint erős City-nyomással indult a játék, Fernandinho kis híján, majd Dzeko ténylegesen megduplázta az előnyt.

A kegyelemdöfést Yaya Touré adta meg a teljesen reménytelenül, átütőerő nélkül focizó Unitednek.

Ebben a szezonban hatodszor kapott ki hazai pályán a MU - az előző három idényben összesen ötször kullogtak le vesztesen a játékosai. Mondani sem kell, a PL-ben ilyen pocsék hazai eredménysort még nem produkált a csapat. Só a sebbe: a United a kedd esti reménytelen játékával az utolsó hat City elleni bajnokijából az ötödiket vesztette el.

Premier League, 28. forduló:
Manchester United-Manchester City 0-3
gól: Dzeko (1. és 56.), Yaya Touré (90.)

Arsenal-Swansea City 2-2
gól: Podolski (73.), Giroud (74.), illetve Bony (11.), Flamini (öngól, 90.)

Newcastle United-Everton 0-3
gól: Barkley (22.), Lukaku (52.), Osman (88.)