Vágólapra másolva!
Továbbra is veretlen Gulácsi Péter csapata, a Salzburg, amely a Basel otthonában játszott 0-0-s döntetlent az Európa Liga nyolcaddöntőjében. A Lyon és a Benfica szinte már eldöntötte a továbbjutást, a Juventus ezúttal nem bírt a Fiorentinával, a bajnokságban gyengélkedő Betis legyűrte városi vetélytársát.

Az eddig az EL-ben mind a nyolc meccsét megnyerő Salzburg, amely az előző körben 6-1-es összesítéssel búcsúztatta a BL-ből átkerülő Ajaxot, Bázelben is erősen kezdett, Sommernek már a harmadik percben ki kellett tolnia Ilsanker veszélyes szabadrúgását.

A 8. percben megint munkája akadt a svájciak kapusának, ezúttal Mané nem túl erős fejesét hárította, majd a 13. percben egy szépen felépített osztrák kontra végén Leitgeb csavarását fogta. A legnagyobb védést Kampl bal alsóra tartó lövésénél mutatta be Sommer, a Salzburg szinte egykapuzott az első 20 percben. A Basel az első életjelet a 33. percben adta, Philipp Degen még elért egy lehetetlennek tűnő labdát, a beadását Sio látványos mozdulattal fejelte fölé. A félidő végén Gulácsinak is kellett védenie egyet, Stocker szép csellel hozta helyzetbe magát, a magyar kapus lábbal hárított.

A két kapus a második félidőben is jól tette a dolgát, Gulácsi végig magabiztos volt, Sommernek pedig akadt még bravúrja, a vége 0-0 lett, amely nehéz eldönteni, hogy kinek jó.

A bolgár Ludogorec eddig csodaszámba menő mentelést produkált az EL-ben, most azonban beleszaladt a késbe, hazai pályán kapott ki 3-0-ra a Valenciától. Pedig 0-1-nél kiállították Keitát a Valenciából - a lökését be lehetett fújni, de messze nem ért pirosat - a megítélt büntetőt azonban a MU által figyelt Bezjak kihagyta. A Valencia 10 emberrel is szerzett két gólt, és ezzel el is döntötte a továbbjutást.

Portóban sokáig a két kapus, Helton és Pepe Reina játszotta a főszerepet, aztán a második félidő elején Jackson Martinez egy szöglet után bevágott egy lecsorgó labdát, így a portugálok utazhatnak előnnyel a visszavágóra. A Juventus a hétvégén 1-0-ra verte a Fiorentinát, és a mostani találkozón már a 3. percben előnybe került a Juve Vidal góljával, ezúttal azonban volt válasza a vendégeknek, Ogbonna elszámolta magát egy előrevágott labdánál, Gomez pedig a szép átvétel után Buffon alatt a hálóba gurított. Vidal szezonbeli 18. gólját szerezte, és ebből tizennégyet hazai pályán ért el.

Meglepetésre a spanyol bajnokságban utolsó Betis összekapta magát, és 2-0-ra győzött a városi rivális Sevilla otthonánan. A sevillai derbi második gólját Sevilla szerezte, aki ezzel a Betis szurkolóinak okozott örömet. A Benfica is belehúzott, 3-1-re győzött a Tottenham otthonában, a háromból két gólt a belső védő Luisao szerezte, aki előbb egy szöglet után fejelt a hálóba, majd egy kipattanót bikázott a léc alá. A Spurs gólját Eriksen lőtte szabadrúgásból, aki a szezonban összesen hat találatot jegyez, és ezek felét szabadrúgásból érte el.

Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Basel - Salzburg 0-0

Porto - Napoli 1-0 (0-0)
gól: J. Martinez (57.)

Ludogorec - Valencia 0-3 (0-2)
gól: Barragán (5.), Cartabia (33.), Senderos (59.)
kiállítva: Juninho Quixadá (80.), illetve S. Keita (24.)

Juventus (olasz) - Fiorentina (olasz) 1-1 (1-0)
gól: Vidal (3.), illetve Gomez (79.)

AZ Alkmaar (holland) - Anzsi Mahacskala (orosz) 1-0 (1-0)
gól: Jóhannsson (31., 11-esből)

Olympique Lyon (francia) - Viktoria Plzen (cseh) 4-1 (0-1)
gól: Fofana (12., 70.) Lacazette (53.) Mvuemba (61.), illetve Horava (2.)

Sevilla (spanyol) - Real Betis (spanyol) 0-2 (0-1)
gól: Baptistao (15.), Sevilla (77.)

Tottenham Hotspur (angol) - Benfica (portugál) 1-3 (0-1)
gól: Eriksen (64.), illetve Rodrigo (30.), Luisao (58., 83.)