Vágólapra másolva!
Az angol futball-liga egyhangú szavazással megvétózta Massimo Cellino vételi szándékát, így a Leeds United labdarúgócsapata nem kerülhet az olasz üzletember tulajdonába.

Az agrárvállalkozásai után csak kukoricakirályként emlegetett Massimo Cellino cége, az Eleonora Sport Ltd. még februárban megállapodott a Leeds United jelenlegi, dubaji tulajdonosával, a GFH Capitallal, hogy 75 százalékos részesedést szerez a futballklubban.

Akkor már sejteni lehetett, hogy Football League megakadályozhatja az ügyletet, ugyanis Cellinónak otthon már meggyűlt a baja a hatóságokkal. A korábban kétszer is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt üzletembert egy hete 600 euróra büntette egy olasz bíróság, amiért egy luxusjacht után nem fizette meg a vámot, ráadásul a hajót is elkobozták tőle.

Az angol liga képviselői az első fokú ítélet kihirdetésének ismeretében hétfőn egyhangúlag úgy szavaztak, hogy nem fogadják el a Cagliari együttesét is birtokló 57 éves üzletember ajánlatát. Cellino - aki elmondása szerint két hónap alatt már hatmillió angol fontot befektetett a klubnál - természetesen fellebbezett. A Leeds vesztesége jelenleg havi egymillió font, és a tulajdonosok mindenképpen szeretnének túladni rajta.

"Nem tudok mit mondani, számomra egyetlen dolog számít, maga a csapat. Bizonytalanságban élünk, és bár ez aggasztó, mi csak a keddi mérkőzésre próbálunk koncentrálni" - nyilatkozta Brian McDermott vezetőedző.

A Leeds jelenleg a másodosztály 13. helyén áll, kedden a Bournemouth vendégeként lép pályára.