Vágólapra másolva!
Egy adóellenőr tanúvallomása szerint a Bayern München elnöke, Uli Hoeness még az általa bevallott 18,5 millió eurónál is több adót csalt el, összesen legalább 27,2 millió eurót. Ráadásul ez csak hozzávetőleges becslés, az összeg mértéke a per előrehaladtával még tovább nőhet.

Az Uli Hoeness adócsalási ügyében folyó bírósági tárgyaláson tanúként hallgattak meg egy német adóellenőrt, Gabriele Hambergert, akinek egy Hoeness pénzügyeiről szóló hetvenezer oldalas dokumentáció kielemzése volt a feladata. Hamberger szerint Hoeness legalább 23,7 millió euró (mintegy 7,5 milliárd forint) adó befizetését mulasztotta el az elmúlt években, ami a vádban szereplő 3,5 millióval együtt összesen 27,2 (8,5 milliárd forint) millió euró értékű adócsalást jelent.

A dokumentumot együttműködése jeleként, a büntetés enyhítésében bízva maga a védelem adta át a vádnak, ami így visszafelé sült el, mivel Hoeness korábban csak 18,5 millió eurót vallott be a bíróságnak.

Ráadásul az ügyész szóvivője szerint a vádemelés óta eltelt több mint egy évben többször is kértek Hoenesstől és az ügyvédjétől dokumentumokat, azonban ezeket csak közvetlenül a tárgyalást megelőző időszakban kapták meg. Ezért a 23,7 millió euró egyelőre csak becsült összeg, de ennél csak nagyobb lehet.

Hoeness büntetésének a mértéke attól is függ, hogy a bíróság enyhítő körülményként figyelembe veszi-e az együttműködését. Megúszhatja pénzbüntetéssel, de szélsőséges esetben akár tíz év börtönre is ítélhetik.