Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a jó formába lendült Schalke valszínűleg Szalai Ádám nélkül fogadja a Németországba nem győzni járó, most mégis favorit Real Madridot, amelyben újra játszhat Cristiano Ronaldo. Eközben Isztambulban régi harcostársak borulnak össze a meccs előtt - José Mourinho Chelsea-je is esélyes a Galatasaray otthonában, igaz, a portugálnak csatárgondjai vannak.

Schalke 04 – Real Madrid (20:45, DigiSport 1)

"A legfontosabb célunk, hogy ne kapjunk gólt – árult el sokat csapata várható taktikájáról Jens Keller, a Schalke edzője, és a szokásos körök ("100 százalék kell" és persze "a Realnak minden poszton klasszisok állnak rendelkezésére") mellett azt is hozzátette, hogy az utóbbi hetek alapján nem könnyű a csapatának gólt lőni. A Bundesliga 4. helyén álló Schalke legutóbbi hat meccsén valóban csak két gólt kapott, nyert Hamburgban és Leverkusenben is - de egy Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőre készülve azért ez nem sokat jelent.

A Madrid mindössze két pontot veszítve nyerte meg a csoportját, a bajnokságban pedig annyira összeállt Carlo Ancelotti csapata, hogy a Barca néhány botlását kihasználva már pontelőnnyel vezeti a La Ligát. A két szerdai ellenfél semmilyen szempontból nincs egy súlycsoportban, Carlo Ancelottinak is inkább az okoz nehézséget, hogy valahogy felpörgesse a meccsre a játékosait. "Jó formában vagyunk, de minden meccsre alaposan fel kell készülnünk, hogy elérjük a céljainkat. Minden sorozatot meg akarunk nyerni". Cristiano Ronaldót pont nem kell külön felpörgetnie, a hárommeccses bajnoki eltiltással sújtott sztár alig várja, hogy pályára léphessen. "Azt várom tőle, hogy fizikailag és mentálisan is csúcsformában legyen szerda este" – hozta a frászt német kollégájára Ancelotti.

Cristiano Ronaldo vs Chelsea Forrás: AFP/Getty Images/Mike Ehrmann

A Real utál Németországban futballozni, utóbbi huszonöt, Bundesliga-csapat otthonában lejátszott meccséből csak egyet tudott megnyerni, de a Leverkusen elleni 3-2-es győzelemnek is lassan másfél évitizede már. A Schalkéval még sohasem talákozott, de elnézve a németek gondjait, a Real toronymagas favoritnak számít.

Dennis Aogo, Christian Clemens, Acuto Ucsida és Marco Höder ugyanis biztosan nem játszik, Benedikt Höwedes sem egészséges, viszont fél órára már beszállt a hétvégén Julian Draxler, így valószínűleg kezdeni fog szerda este. A Real Madidnál csak Sami Khedira sérült, illetve Gareth Bale és Luka Modric bajlódik még kisebb sérüléssel, de Ancelotti kerete elég bő ahhoz, hogy megoldja a Schalke elleni meccset akár nélkülük is.

A hosszú ideje gólképtelen, egykor a Real Madrid második csapatát erősítő Szalai Ádám nem valószínű, hogy sok szerepet kap (a hétvégén a 88. percben állt be, pedig a Schalke nagyon ment a győztes gólért a Mainz ellen), hacsak nem jut eszébe valakinek a klubházban, hogy a csapat azért lehet egyáltalán a BL-főtáblán, mert a magyar csatár oda lőtte.

Galatasaray-Chelsea (20:45, DigiSport 2)

"Félre kell tenni a barátságot 90 percre" – ütötte fel a közhelyszótárt a Galata középpályása, Wesley Sneijder, aki Didier Drogbához hasonlóan - de más-más klubnál - sok közös sikert élt meg a szerdai ellenfél edzőjével, José Mourinhóval. A Galata ugyan korábban kiejtette a Juventust, a hétvégén rangadót nyert a Besiktas ellen, és már második a török bajnokságban, de a BL-ben, egy Chelsea-erősségű csapat ellen még félelmetes szurkolói előtt sem számít esélyesnek.

Mourinhóékkal is felfele megy éppen a lift, a Chelsea átvette a vezetést a Premier League-ben, amit a portugál azzal ünnepelt, hogy verbálisan minden szembejövőt a földbe döngölt. Állítólag nem tudta, hogy felvétel készül a beszélgetésről, amelyben gólképtelen csatárait ostorozta, az elhangzottakat a következő kiszólással koronázva: "hiányoznak az eredményes csatárok, bár ott van Eto’o, aki viszont elég öreg: 32, de lehet, hogy 35 éves, ki tudja?". Ami a kezdőcsapatot illeti, a ki tudja, hány éves Samuel Eto’o két oldalán a hírek szerint a brazil Willian és Hazard kezd majd Isztambulban. Úgy tűnik, kisebb sérülések ellenére mindkét csapat a legerősebb kezdőjével áll fel szerda este.

Jose Mourinho, Chelsea Forrás: AFP/Glyn Kirk

"A Chelsea mindig győzelemre játszik, és ez most sem lesz másképp, de tudjuk, hogy a Galatasaray nagyszerű támadókkal rendelkezik még a padon is. Az esélyek semmit nem jelentenek a BL-ben, a Chelsea is úgy nyert két éve, hogy nem volt esélyes, én pedig kétszer is esélytelennek tartott csapattal győztem korábban" – jött az elmaradhatatlan öntömjén Mourinhótól.